”Om de hatar mig i Barça så är det deras problem”

FOTBOLL

Mourinho pressades om förra klubben

José Mourinhos övergång till Real Madrid är långt ifrån okontroversiell.

47-åringen tillhörde ärkerivalen Barcelona under fyra år och när portugisen i dag presenterades i Madrid pressades han hårt av de spanska journalisterna.

– Jag är inte anti Barcelona. Om de hatar mig i Barcelona är det deras problem, säger Mourinho.

Foto: Mourinho och Ronaldo i Barcelona.

José Mourinhos fick en stor del av sin tränarfostran i Barcelona när han jobbade som assisterande coach i klubben 1996-2000. Nu har portugisen tagit det som beskrivs som ”det förbjudna steget” till ärkerivalen Real Madrid.

– Jag är inte anti Barcelona alls. Men jag är coach för Real Madrid och jag oroar mig för Real Madrid, inte Barcelona. Jag vill bygga ett fantastiskt Real Madrid och tänker inte på Barcelona, säger Mourinho.

Fick ducka för grishuvuden

Många i Spanien minns fortfarande den senaste riktigt uppmärksammade övergången klubbarna emellan. Mourinhos landsman Lus Figo bytte då Barça mot Real och fick ducka för grishuvuden när han återvände till sin gamla hemmaarena. Men Mourinho är inte orolig.

– Om det hatar mig i Barcelona är det deras problem, inte mitt.

”Ointelligenta människor”

Mästartränare har en fantastisk säsong bakom sig då han vann trippeln med Inter. Att 47-åringen kan vinna de stora turneringarna råder det ingen tvekan om men många har frågat sig om Mourinhos defensiva spelstil kommer att accepteras av Real-fansen.

– Jag har spelat tre finaler i de stora europeiska cuperna. Vi vann alla tre matcherna och gjorde åtta mål på tre finaler. Men när du upprepar en lögn tillräckligt många gånger kommer det fortfarande vara en lögn för intelligenta människor men bli en sanning för ointelligenta. Som tur är finns det fler intelligenta människor inom fotbollen.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga