Albin Ekdal redo för spel efter fotskadan

avMalin Wahlberg, Petra Thorén

SAMARA. Albin Ekdal, som stukade foten mot Schweiz, är redo för kvartsfinalen.

Det meddelar förbundskapten Janne Andersson inför mötet med England.

– Alla är fullt uttagningsbara och spelbara i morgon, säger Janne Andersson.

I morgon spelar Sverige kvartsfinal i VM mot England. Det har i veckan funnits frågetecken kring Albin Ekdal. Mittfältaren stukade foten mot Schweiz och har gjort en magnetkameraundersökning. Inför resan till Samara lämnade landslagsledningen inga besked om resultatet av undersökningen, men på plats på kvartsfinalarenan var Albin Ekdal med på planen.

Jimmy Durmaz avstod en fotbollsträning, dagen efter matchen mot Schweiz, för en liten känning i höften. Det var mer en ren säkerhetsåtgärd. Även han tränade på fredagen.

Enligt förbundskapten Janne Andersson är det inga frågetecken inför matchen mot England.

– Alla är fullt uttagningsbara och spelbara i morgon, säger Janne Andersson.

Och specifikt för Albin Ekdal?

– Albin fick lite problem med foten, men han har tränat och jag räknar med att han är hundra procent frisk. Sen kan det hända grejer, men alla 23 spelare slutförde träningen.

Mikael Lustig är avstängd och missar morgondagens match. Den sannolika ersättaren är Emil Krafth. Sebastian Larsson går sannolikt in i startelvan igen, han var avstängd senast mot Schweiz.

Landslaget tränade en timme på arenan i Samara under förmiddagen, bara 15 minuter var öppen för media. Men enligt Janne Andersson väntar inga stora förändringar inför mötet med England.

– Vi kommer nog inte överraska så brutalt mycket i morgon.., säger Janne Andersson.