Henrik Larsson sågas: ”Ganska tråkig”

avAdam Borg

FOTBOLL

Henrik Larsson agerar expert i brittiska ITV under VM-slutspelet.

Men enligt brittiska tidningen Daily Express så var Larsson betydligt bättre på fotbollsplanen än i TV-studion.

”Han är ganska tråkig, om vi ska vara ärliga”, skriver tidningen.

Henrik Larsson var en hyllad anfallare på fotbollsplanen. Han öste in mål för klubbar som Celtic, Barcelona och Manchester United och vann bland annat Champions League och guldskon.

Efter att karriären tog slut 2009 har han fortsatt som tränare för Landskrona, Falkenberg och Helsingborg. Men efter Helsingborgs degradering till superettan har den gamle anfallaren varit klubblös.

Under VM-slutspelet i Ryssland har Larsson nu dykt upp som expert i brittiska kanalen ITV. Larsson är en av många gamla storspelare som synts till i rutan. Bland Larssons kollegor finns bland annat Didier Drogba, Frank Lampard, Rio Ferdinand och Alan Shearer för att nämna några.

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Måste bli mer engagerad”

Men Larsson har inte gjort någon bejublad insats i TV-rutan om man ska tro brittiska tidningen Daily Express. Av tidningen får 46-åringen näst lägst betyg av alla, något som Expressen skrev om först.

Larsson får betyget 2,5 av 10 med motiveringen:

"Han är ganska tråkig, om vi ska vara ärliga. Han har precis börjat, men han måste bli mer engagerad", skriver tidningen.

Den enda som får lägre betyg är förre Manchester United-spelaren Patrice Evra.

Bäst betyg får Gary Neville, som har betydligt mycket mer rutin i TV-rutan. Den gamle försvararen får toppbetyget 9 av 10 med motiveringen:

”Förmodligen de flestas val just nu. Skarp, kunnig och mycket åsikter.”, skriver tidningen.

Arenorna - här avgörs fotbolls-VM 2018 00:59
ARTIKELN HANDLAR OM