Wenger: Villa kan inte vinna ligan

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vill slå sig in i topp fyra

Aston Villa spöade Arsenal med 2–0 när lagen möttes i ligan i november.
Foto: AKIRA SUEMORI
Aston Villa spöade Arsenal med 2–0 när lagen möttes i ligan i november.

Arsenal, Chelsea, Liverpool och Manchester United.

Så brukar det se ut.

Den här säsongen kan det vara dags för ett nytt lag att slå sig in bland topplagen.

– Självförtroendet är högt, säger Aston Villas manager Martin O'Neill.

Vilka de fyra topplagen ska bli har alltid varit givet. Kampen om ligatiteln har stått mellan de fyra stora och så ser det ut att bli i år också. Men Aston Villa kan vara redo att åtminstone utmana om någon av platserna bland de fyra stora. Nu väntar Boxing Days största match, den mellan trean Aston Villa och femman Arsenal.

– Det är en väldigt stor match. Vi är tre poäng bakom och vi har en god möjlighet att komma tillbaka. Det är en väldigt viktig match för oss, säger Arsene Wenger inför matchen.

Kan inte vinna

Arsenals manager ser Villa som en konkurrent om fjärdeplatsen, men han ser inte laget som en faktisk utmanare om ligatiteln.

– Rent matematiskt är de med där, men om du frågar mig om de kommer att vinna titeln så skulle jag säga nej eftersom det enligt mitt sätt att se på saken finns lag som är bättre utrustade. Men för en plats i topp fyra så är de ett hot, säger han.

Senast lagen möttes på Emirates Stadium vann Aston Villa. Nu är det Villa Park som gäller och hemmalaget ska bevisa att de klarar av att leverera mot ett storlag när förväntningarna finns där.

– Arsenal kommer hit och söker revansch och en chans att ta sig själva tillbaka till toppen i Premier Leauge-kampen. Det är en stor match för oss, ett jättetest, och jag hoppas att vi är redo för det, säger Villa-managern Martin O'Neill.

God form

Aston Villa kommer till matchen med god form. Laget har tre raka segrar i bagaget och sex matcher i rad utan förlust.

– Självförtroendet är högt. Det här är en match att se fram emot och njuta av. Det är svår att spela mot Arsenal och inte tycka att det är lite kul, säger O'Neill.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN