Lagerbäck öppnar EM-dörren

Publicerad:
Uppdaterad:

Kan vila storstjärnorna i Turkiet-landskampen – vill studera tänkbara jokrar

Foto: Marcus Ericsson

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Lasse Lagerbäck öppnar dörren för sena skrällar i den svenska EM-truppen.

I ett oväntat utspel i dag avslöjar förbundskaptenen att han kan tänka sig att vila storstjärnorna i februarilandskampen mot Turkiet.

– Vi ska ringa runt till spelarna och ha lite snack med dem, säger Lagerbäck.

Vid en pressträff under landslagets vinterturné berättade Lasse Lagerbäck om landslagsledningens planer inför EM-uppladdningen som börjar i och med landskampen mot Turkiet i Istanbul den 6 februari.

Utspelet kan ses som ett hopp för spelarna som kämpar om de sista platserna till den åtråvärda 23-mannatruppen till EM i Österrike/Schweiz, som tas ut i början av maj.

Etablerade namn som Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg – för att nämna några exempel – kan komma att vilas.

– Det är möjligt att vi kommer att lämna några av de mer etablerade spelarna för att titta på några som inte har fått så mycket speltid. Vi ska ringa runt till spelarna och ha lite snack med dem, säger Lagerbäck.

– Vi har oftast strävat efter att ha så bra lag som möjligt, men det är några spelare just nu som spelar ganska mycket plus några yngre som skulle behöva lite mer erfarenhet.

I stället väntas Brasilien-landskampen på Emirates stadium i London den 26:e mars bli startskottet för en mer EM-lik trupp.

– Vi försöker få en mer EM-liknande trupp då än vi kanske kommer att ha mot Turkiet. Men jag kan inte svara på det just nu, säger Lagerbäck.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN