Jagas av storlag

avKristoffer Bergström, Victor Melander

Fick 73 miljoner för att bryta kontraktet

osäker framtid Går han vidare i karriären – eller lägger han av? Fredrik Ljungberg uppvaktas av flera europeiska klubbar, men har själv inget svar på vart han hamnar efter att ha brutit sitt kontrakt med West Ham. ”Jag ska ta tid på mig att fundera på min fotbollsframtid”, säger Freddie till West Hams hemsida.

Fredrik Ljungberg blev 73 miljoner rikare när han köptes ut av West Ham.

Nu sitter stjärnan hemma i Halmstad och funderar på om han ska fortsätta spela fotboll

Samtidigt jagas han av flera Champions League-klubbar, med italienska Fiorentina i spetsen.

Ryktet har cirkulerat länge – i går blev det klart att West Ham köper ut Fredrik Ljungberg, 31, från sitt kontrakt. Enligt uppgifter till Sportbladet är det Ljungbergs osäkerhet kring om han vill fortsätta med fotbollen som ligger bakom beslutet.

Just nu befinner sig Ljungberg hemma i Halmstad på obestämd tid och tränar individuellt.

– Jag gav mitt bästa i West Ham och har trivts under min tid här, men beslutet är det bästa för båda. Nu ska jag ta tid på mig att fundera på min fotbollsframtid, säger Ljungberg till West Hams hemsida.

Osäker på fortsättning

Samtidigt är Ljungberg hett eftertraktad av flera storklubbar runt om i Europa. Enligt källor till Sportbladet har flera Champions league-klubbar under sommaren hört av sig till West Ham och till Ljungberg och velat köpa loss svensken. Mittfältsstjärnan har dock tackat nej med motiveringen att han fortfarande tvekar om han ska fortsätta sin karriär.

Jagas av Fiorentina

Enligt en källa till Sportbladet är italienska Fiorentina en av klubbarna som jagar Ljungberg.

– Jag förnekar absolut att vi har nått en överenskommelse, säger Fiorentinas sportchef Pantaleo Corvino till Gazzetta dello Sport.

Florens-klubben ville köpa Ljungberg redan i fjol, när han såldes från Arsenal.

– Ljungberg har fortfarande ett otroligt högt anseende här, även om alla vet att han inte är på toppen av sin karriär längre, säger Guido Guida, på Gazzetta dello Sport.

En miljon i veckan

Ljungberg värvades till West Ham som superstjärna i fjol från Arsenal och fick en veckolön på över en miljon kronor, överlägset mest i klubben.

Men han blev en rejäl flopp, ”Freddie” fick fjolåret sönderryckt av skador och spelade bara 19 ligamatcher från start (2 mål).

”Vi är nöjda”

West Hams ordförande Scott Duxbury poängterar att det var ett gemensamt beslut som låg bakom brytningen mellan Ljungberg och klubben.

– Vi respekterar Freddie Ljungbergs åsikt och vi är nöjda att vi kunde komma överens. Detta är ett gemensamt beslut. Nu önskar vi honom alla lycka i framtiden.

Fredrik Ljungberg är nu kontraktslös och kan ansluta till en klubb när han vill, även efter det att transferfönstret stänger den sista augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM