Allsvenskan i fotboll

Framtiden osäker – Sandberg på väg hem

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

”Jag saknar AIK

Han hjälpte CFR Cluj till klubbens första ligamästerskap. Nu kan den framgången paradoxalt nog kosta Niklas Sandberg, 30, en plats i laget. Och då kan det bli AIK igen.

– Jag saknar AIK, säger mittbacken till sportbladet.se.

Han var den förste svensken i rumänsk fotboll och äventyret har varit framgångsrikt. Hårdsatsande CFR Cluj vann dubbeln, både cupen och ligan, och Sandberg har spelat en tredjedel av matcherna under den nyss avslutande säsongen. Nu är det dock högst tveksamt om det finns någon framtid i Cluj för Sandberg.

– Jag har tre år kvar på kontraktet, men jag ska prata med klubben imorgon så jag får veta hur de ser på mig, säger han.

Köper spelare för 200 miljoner

Anledningen är just Clujs framgångar. Tack vare segern i ligan är laget direktkvalificerat till Champions League och det betyder storsatsning.

– Ägaren här har massor av pengar och nu går klubben in i en ny fas. Han har sagt att han ska köpa spelare för 200 miljoner kronor och då får jag se var jag hamnar i allt det här, säger Sandberg.

Ska ha barn

Klubben har haft en enorm spelaromsättning och nu kan Sandberg alltså bli en del av den omsättningen. Dessutom ska familjen ha barn i september och det är ytterligare ett skäl till att flytta hem.

– Absolut. Men det är ju inte jag som bestämmer det, säger Sandberg.

Då infinner sig frågan, kan det bli AIK?

– Jag har inte hört något från AIK, men jag saknar klubben. Jag hade fina år där.

AIK hörde inför säsongen av sig till landslagsbacken Daniel Majstorovic, men det var inget seriöst anbud, säger AIK:s sportchef Ola Andersson.

– Vi hörde ett rykte om honom och då var vi tvungna att kolla upp det, men det var aldrig något anbud, menar Andersson.

Skulle ni vara intresserade av Niklas Sandberg?

– Det är svårt för mig att uttala mig om det. Det enda jag kan säga är att det var synd att vi var tvungna att släppa honom.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK

AIK Fotboll