Allsvenskan i fotboll

Özkan gör comeback

avDaniel Sjöberg

”Otroligt skönt”

Han var tillbaka den 5 maj. I 16 minuter. Sedan gick Gabriel Özkans lår sönder igen.

Nu är han åter redo för comeback och alla AIK-are håller tummarna för talangen.

– Jag får hoppas att jag inte slår upp den, säger han till svenskafans.com

Han slog igenom med dunder och brak under sensommaren och hösten 2006. Sedan dess har skador satt stopp för Gabriel Özkans, 22, framfart. Hela 2007 förstördes. I år skulle han ta revansch var det tänkt, men skadorna har fortsatt att gäcka talangen som gjorde comeback mot Halmstad den 5 maj. En comeback som varade i 16 minuter innan han åter haltade av med en bristning i baksidan av ena låret. En skada som hållit honom borta tills nu.

– Jag har kört nästan hela min rehab ute på bosön. Och sedan när jag har känt att det blivit bättre har jag kommit ner på Karlberg och gått mer och mer in på fotbollsträning. Kombinerat med Bosön då. Jag kör fortfarande de här övningarna, jag har inte släppt det, säger han till svenskafans.com.

Vill inte ta några risker

Inte undra på att han håller fast vid övningarna. Trots mängder med försiktighetsåtgärder har han gått sönder gång på gång och även om han nu är med i truppen som tagits ut till morgondagens match mot IFK Göteborg vågar han inte ta något för givet.

– Jag känner mig stark och så, men det gjorde jag de andra gångerna också i och för sig. Jag får hoppas att jag inte slår upp den, säger han.

Ortiz skadad

Han spelade i nästan en timme i träningsmatchen mot finska Mypa förra veckan, men är knappast redo att gå in från start. Några förändraingar blir det dock i AIK. Lagkaptenen Daniel Tjernström är avstängd och den andre ordinarie mittfältaren Jorge Ortiz är ett stort frågetecken då han är knäskadad. Troligen blir det inget spel för Ortiz. Gabriel Özkan hoppas i alla fall på riktig comeback.

– Otroligt skönt faktiskt. Jag har väntat på det.

ARTIKELN HANDLAR OM