Han dök inte upp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-14

Stjärnan kom inte till träningen med Barça – uppges vara klar för Milan

I går gick ryket – Ronaldinho skulle "skolka" från Barcelonas säsongsupptakt.

I dag blev det verklighet och nu talar allt för att stjärnan flyttar.

Ronaldinho dök aldrig upp i Barcelona. Istället ska han vara på väg till Milano och AC Milan.

Enligt La Gazzetta dello Sport dök Ronaldinho aldrig upp när Barcelonas försäsongsträning påbörjades i dag. Meningen var att han skulle genomgå fysiska tester – men stjärnan kom aldrig.

Händelsen i sig kommer inte som någon chock.

Redan i går började uppgifterna pysa ut i italiensk, brittisk och spansk press.

Dessutom hävdades det att Ronaldinho skulle nyttja "Webster-regeln" för att bryta sitt kontrakt och skriva på för AC Milan – alternativt nappa på ett monsterbud som Manchester City uppges ha lagt.

Enligt Ernesto Bronzetti, som är den spanska agent Milan jobbar mot, har Ronaldinho redan lämnat sitt besked.

– Jag pratade med Ronaldinho när han lämnade Porto Alegre och han sa till mig "jag vill spela för er", säger Bronzetti till La Gazzetta dello Sport.

Manchester Citys jättebud till Barcelona sägs vara ointressant för brassestjärnan som redan bestämt sig för att flytta till Italien. Nästa steg blir ett möte mellan Barcelonas Txiki Begiristain Milans Adriano Galliani för att lösa affärens sista detaljer. Enligt italiensk press är Galliani redan på plats i Barcelona för att göra klart med stjärnan – kanske redan i dag.

Transfersumman sägs landa på omkring 150-160 miljoner kronor, vilket i så fall innebär att Ronaldinho inte köper ut sig från kontraktet.

Följ ämnen i artikeln