Kim Olsen vill stanna i ÖSK

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi ska försöka knyta ihop säcken”

Han har gjort succé och Djurgården sägs vara intresserade. Helt klart är att Örebro SK vill behålla danske anfallaren Kim Olsen och Olsen vill stanna.

– Men det handlar om ekonomi också, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren till sportbladet.se.

I somras sökte Örebro efter en stor stark forward för att bättra på sitt anfallsspel. De hittade Kim Olsen i Silkeborg i danska andraligan. Succén var näst intill omedelbar och Olsen har nu gjort sju mål (åtta enligt honom själv) och med det är han klart bäst i ÖSK. Inte så konstigt då att andra klubbar rycker i dansken som bara är utlånad till Örebro till och med december.

– Det är svårt att säga vad som händer. Vi är mitt uppe i en förhandling och förhoppningen är givetvis att vi får behålla honom, säger Lennart Sjögren.

Har ÖSK råd?

Fördelen som Örebro har mot andra klubbar är att Olsen uppenbarligen vill stanna, men frågan är om ÖSK har råd.

– Vi väntar på ett utspel från dem. Vi har varit i dialog med dem nu i två, tre veckor. De vet vad det kommer att kosta att behålla Kim på ett permanent avtal och nu undersöker de om det är ekonomiskt möjligt. Vi har givit dem lite extra betänketid eftersom Kim har det bra i Örebro och familjen har det också bra, säger Kim Olsens agent Mikkel Beck till Onside.dk.

Lennart Sjögren hoppas kunna komma med ett svar inom några dagar.

– Båda parter vill komma överens, men det handlar om ekonomi också. Med tanke på den situation vi varit i förut måste vi se till att vi verkligen vet vad vi gör. Vi får se hur det slutar, men vi ska försöka knyta ihop säcken inom kort.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.