HBK kryssar vidare

Publicerad:
Uppdaterad:

Tredje oavgjorda matchen för nykomlingen

Foto: BILDBYRÅN

Efter Halmstads tredje oavgjorda match var lagkaptenen Stefan Selakovic besviken.

– Det håller inte att bara spela i 45 minuter, sade han efter 0–0 mot Åtvidaberg.

HBK jagade sin första seger i årets allsvenska, men det syntes inte alls i första halvlek. Nykomlingarna var passiva och tempofattiga och hotade knappast Åtvidabergs försvar.

Östgötarna hade bollen mycket och skapade några hyggliga målchanser, oftast efter inspel från högermittfältaren Martin Christensen.

– Vi får skylla oss själva. När man är så viljelös som vi var i första halvlek vinner man inga fotbollsmatcher, sade tränaren Jens Gustafsson.

Stefan Selakovic, 36, höll med.

– Det var allmänt slött. Vår klart sämsta halvlek i år, träningsmatcherna inräknade, sade lagkaptenen och fortsatte:

– Ibland kommer man fel in i en match, och det kan vara jäkligt svårt att ta sig ur det där. Halvtidsvilan kom väldigt lägligt för oss och vi fick vara glada för att det fortfarande stod 0–0.

Vad sa du till dina lagkamater i paus?

– Jag sa nog inget som de inte redan visste, och sen tog Jens till orda och eldade igång laget.

Väckte spelarna

– Ibland måste man väcka några spelare, sade Jens Gustafsson utan att vilja avslöja vilka han syftade på eller vad han hade sagt.

Efter halvtidssnacket satte hemmalaget i alla fall högre fart och spelade mer aggressivt. Stefan Selakovic kom igång på högerkanten, och anfallsparet Gudjon Baldvinsson och Mikael Boman samarbetade bättre.

– I andra var det ju bara ett lag på planen, sade Selakovic. Det är det som är så frustrerande. Jag är säker på att vi hade vunnit matchen om vi hade spelat med samma frenesi från början av matchen. Men jag hoppas att detta blir en lärdom för oss. Det håller inte att bara spela i 45 minuter.

Bergström räddade

De bästa HBK-chanserna var två hörnnickar. Först Antonio Rojas, sedan Mikael Boman – båda gångerna räddade Kristian Bergström på mållinjen.

Åtvidabergs tränare Peter Swärd var också nöjd med ena halvan av matchen och missnöjd med den andra:

– Vi presterade mycket bra bortaspel i första halvlek i årets första gräsmatch. Jag är besviken på offensiven i andra, men vi höll i alla fall nollan borta.

Det var första gången sedan 2011.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN