’Jag värderar livet på ett annat sätt’

avPetra Thorén

FOTBOLL

Moberg Karlsson om tuffa tiden efter barndomsvännens död

Foto: ANDERS DEROS
Hyllningarna av avlidne AIK-målvakten Ivan Turina blev extra känslosamt för Göteborgs David Moberg Karlsson som nyligen förlorade en vän i cancer. Här samtalar han med Mikael Stahre.

Hyllningarna av avlidne AIK-målvakten Ivan Turina i måndags blev en känslomässig påminnelse för David Moberg Karlsson.

En fotbollskompis från ungdomsåren gick nyligen bort, en tragisk händelse som gav den 19-årige IFK-anfallaren en tankeställare.

– Man börjar tänka på ­sina kompisar och sina ­nära och kära. Man värderar ­livet på ett annat sätt, säger David Moberg Karlsson.

IFK Göteborgs unge anfallare blev, som alla andra, berörd av hyllningarna av Ivan Turina i måndags.

AIK och IFK deltog gemensamt vid ceremonien inför matchen.

– Jag hade inte tänkt så mycket på det innan hur stort det var. Hela klacken som sjöng, klart att det slog emot en. Det var känslosamt, säger han.

”Hanterat det själv”

Den känslomässiga uppslutningen påminde David Moberg Karlsson om det som skedde i Mariestad när en vän i samma unga ålder som David är gick bort.

– Jag hade en kompis som dog för några veckor sedan i cancer vilket gjort att jag fått lite perspektiv på saker och ting. När det hände kändes det som att hela Mariestad blev som en familj, alla i vår ålder och kompiskretsar kom samman, säger David Moberg Karlsson och fortsätter:

– Jag spelade fotboll med honom när jag var yngre i IFK Mariestad och hans pappa var ledare, det var väldigt jobbigt. Jag har inte träffat honom så mycket den senaste tiden och många av mina polare hemma var närmare, men det var ändå väldigt sorgligt. Han var en jäkligt bra vän, det var en fin människa.

David Moberg Karlsson har inte diskuterat händelsen med ledarna i IFK.

– Jag har hanterat det själv, man får försöka vara stark ändå. Det är tur att man har fotbollen, man får träna hårt och inte tänka för mycket på det, säger han.

Har haft magproblem

Matchen i måndags mot AIK blev IFK Göteborgs första stora motgång den här säsongen.

I dag har laget chans att ta lite revansch på sig själva, Halmstad BK kommer till Gamla Ullevi.

Men uppladdningen har inte varit optimal. David Moberg Karlsson och några spelare till har haft magproblem. Anfallaren var hemma tidigare i veckan och kräktes men kunde träna i går igen.

–Jag hoppas det går bra. Halmstad spelade 3–3 borta mot AIK så det är ett lag som har sina kvalitéer. Och så har de ”Sella” (Stefan Selakovic före detta IFK-spelare) som vet mycket om oss....

ARTIKELN HANDLAR OM