Uppgifterna som skakar CL-klubben

Publicerad:

Kaptenen uppges ha tagit emot 2,7 miljoner inför förlustmatchen mot Elmanders Galatasaray

Galatasaray vann CL-matchen mot Cluj med 3-1.
Foto: AP
Galatasaray vann CL-matchen mot Cluj med 3-1.

En skandal i toppfotbollen kan vara på väg att avslöjas.

Den rumänska klubben Clujs lagkapten Ricardo Cadú påstås ha tagit emot 320 000 euro, motsvarande 2,7 miljoner kronor, i samband med matchen mot Johan Elmanders Galatasaray.

– Den mannen som anklagar oss är mentalsjuk, dundrar Clujs president Iuliu Muresan.

Foto: AP
Cadú påstås ha tagit emot 320 000 euro i samband med matchen.

Nyheten som den rumänska tidningen Sport.ro publicerade i eftermiddags har fått stort genomslag i Rumänien och Turkiet.

Tidningen hänvisar till en anonym källa – ”en mystisk person” – i Champions League-klubben Cluj. Källan kallas för ”Mihai” och säger sig ha ”ordentliga bevis”.

I onsdags vann Galatasaray över Cluj med 3-1 på bortaplan efter likaläge en bit in i andra halvlek. Det är i anslutning till den matchen som oegentligheter ska ha förekommit, enligt ”Mihai”.

Uppges ha fått 320 000 euro

Clujs lagkapten Ricardo Cadú ska ha tagit emot 320 000 euro i sitt hem. Pengarna ska han ha fått av en turkisk affärsman som uppges ha business ihop med Clujs kontroversielle ägare Arpad Paszkany, skriver Sport.ro.

”Mihai” har lämnat en detaljerad redogörelse för hur transaktionen ska ha gått till, men uppgifterna dementeras kraftfullt av Cluj.

– Ricardo Cadú är en symbol och har vunnit många troféer här och valdes därför till lagkapten. Anklagelserna är lögner från början till slut. Jag vill att myndigheterna vidtar åtgärder, säger ägaren Arpad Paszkany, som själv varit indragen i en korruptionshärva och vid fler än ett tillfälle pekats ut för samröre med kriminella ligor.

Klubbens president Iuliu Muresan har varit i kontakt med Ricardo Cadú.

– Cadú sa till mig att han ville träffa källan. Han vill bara hälsa på honom, säger Muresan och fortsätter:

”Vilken jävla idiot”

– Jag vet inte var anklagelserna kommer ifrån. Det är helt otroligt att någon kan säga så. Vilken jävla idiot alltså. Vi tror på Cadú och vi är inte inblandade i något. Vi är rena.

Reportern som skrivit storyn hävdar att han ”aldrig har fått så här många dödshot” och poängterar att tidningen inte har beskyllt Galatasaray för någonting.

”Jag rapporterade bara om en stor skandal i Rumänien. En källa i Cluj säger saker om Cadú, inte om Galatasaray. Jag nämnde bara matchen”, skriver reportern på Twitter.

Johan Elmander är skadad och spelade inte för sitt Galatasaray i onsdags. Den turkiska klubben och Cluj har nu fyra poäng var i Champions League och slåss om andraplatsen i gruppen bakom Manchester United.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.