”Kidnappat” domänen – ger Zlatan kravlista

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Kräver hårlock, Fifa-turnering, barbröstat foto, delad lägenhet eller Neymar

Foto: REUTERS

Zlatan Ibrahimovic dominerar Frankrike – men inte på nätet.

Där har någon kidnappat domännamnet Zlatan.fr och gjort en kravlistan för att 31-åringen ska få det tillbaka.

”Om du lyckas med en av de här utmaningarna är domännamnet ditt”, skriver den anonyme personen på hemsidan.

Alla stora idrottsstjärnor är försiktiga med vilka saker de förknippas med. Därför köps ofta domännamn upp även fast de inte används – eller stängs ner om de på något sätt utnyttjar personens kändisstatus.

Nu har en anonym person kidnappat domänet ”zlatan.fr”, men vi kan i alla fall konstatera att människan i fråga har humor. Hemsidan pryds nu av en text med en personlig hälsning till PSG-stjärnan.

”Blev överraskad”

”När du skrev på för min älskade klubb blev jag överraskad över att domännamnet ”zlatan.fr” var tillgängligt... Kan du tro det? Så jag skyndade mig och bokade det... Du förstår, jag ville ju inte att någon ond person skulle utnyttja ditt namn och din bild”, skriver personen.

Så vad vill personen i fråga då? Jo, han ger Zlatan en utmaning för att få tillbaka namnet.

”Jag ger dig möjligheten att få tillbaka det. Och, som du kan förstå, ska vi inte behöva bry oss om advokater och långdragna förhandlingar. Det skulle självklart vara ett slöseri av tid och pengar för oss båda. Istället har jag en mycket roligare idé. Eftersom jag är en väldigt snäll kille låter jag dig välja vapen”.

Killen i fråga ger sedan Ibrahimovic tolv utmaningar att välja bland. Klarar 31-åringen en av dem får han tillbaka namnet.

”Bo hos mig en månad”

Här är hela listan som svensken får välja bland:

Erbjud mig en PSG-tröja med mitt namn på det och följande citat: ”Efter Zlatan är du verkligen bäst”.

Bo hos mig i en månad. På det sättet skulle jag resten av mitt liv kunna säga ”Ibra? Självklart, han brukade sova på min soffa”

Erbjud mig tre säsongsbiljetter för resten av livet, för två av mina vänner och jag själv. Självklart talar jag om hedersläktaren, försök inte blåsa mig med din usla H blå-läktare.

Vinn en straffsparksläggning mot mig. Självklart på Parc des Princes så att du har hemmaplan och inte har någon ursäkt om jag vinner.

Besegra mig i Taekwondo. Jag har hört att du ska vara rätt bra på det. Eftersom jag aldrig utövat den sporten själv rekommenderar jag att du väljer den här utmaningen.

Ge mig en av dina hårlockar som en present. Simsons (bibel-figuren) styrka kom från hans långa hår och jag tror att det fungerar likadant med dig. Då kan jag göra en ring av det som ger mig styrka resten av livet.

Slå mig på Fifa 13. Du kan få välja lagen, men tro mig, du har ändå ingen chans.

Gör mål med en cykelspark från mer än 30 meter i en tävlingsmatch. Nej, jag skojade bara. Det är ju inte realistiskt.

Låt mig slå dig i ansiktet utan att du säger ett ord... Självklart på en offentlig plats.

Erbjud min flickvän ett barbröstat foto av dig. Ärligt talat, av alla de här utmaningarna, måste jag erkänna att det här inte är min personliga favorit. Jag börjar bli trött på att se tindrandet i hennes ögon när du tar av dig tröjan efter matcherna.

Se till att Neymar skriver på för PSG i sommar.

Fråga mig helt enkelt om du kan få ditt domännamn gratis. Men öga mot öga och – som en hyllning till Guillaume – på franska.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN