Eggert: Vi vill utmana de stora

FOTBOLL

Slår tillbaka mot kritiken om upptrissade löner

Foto: Eggert Magnusson.

LONDON

Fredrik Ljungberg ska hjälpa honom att lyckas – till vilket pris som helst.

Nu slår West Hams ordförande Eggert Magnusson tillbaka mot kritiken om att han trissat upp lönerna i Premier League.

– Det är samma fyra klubbar i toppen hela tiden. Hur ska vi annars kunna konkurrera med dem?

I sommar har han spenderat 320 miljoner på att värva fyra nya spelare inklusive Fredrik Ljungberg till West Ham. Eggert Magnusson anses ha ökat grundlönen i Premier League till drygt 765 000 i veckan.

”Man måste spendera”

Nödvändigt enligt honom själv.

– Jag tycker det är konstigt att folk säger att vi spenderar för mycket pengar och sen klagar på att det alltid är samma fyra lag som slåss i toppen. Man måste spendera mycket för att kunna nå upp till samma höga nivå, säger Magnusson i The Times.

– Vi vill utmana Manchester United, Chelsea, Liverpool och Arsenal de närmaste fem åren.

Men alla är inte av samma åsikt. Niall Quinn, Sunderlands ordförande, har hävdat att Magnussons shopping lett till att Premier Leaguepriserna trissats upp omåttligt.

– Det som gör mig rädd är när människor som tjänat sina pengar i fastighetsbranschen eller genom att sälja kakburkar talar om för utmärkta managers vilka de ska köpa, har Quinn tidigare sagt.

Ljungberg ska hjälpa till

– Jag blev mycket förvånad när jag såg det. Han har utfört ett mycket bra arbete i Sunderland men jag tror att det där mest handlade om frustration när han gjorde uttalandena, snarare än att han skyllde på oss, sade Magnusson som svar på tal i en intervju med The Guardian.

Ljungberg ska hjälpa Magnusson nå sitt mål. Han har haft en positiv effekt på lagandan.

– Det är ingen hemlighet att det har varit bråkigt i omklädningsrummet det senaste året och vi var tvungna att göra oss av med vissa spelare. Nu är det glada miner igen.

Jonatan Fast, Susanne Nylén

ARTIKELN HANDLAR OM