”Sven-Göran är rasande”

FOTBOLL

Spekulationer och påhopp – då kokar Svennis

Sven-Göran Eriksson är rasande över anklagelserna om att han har talat med Marseillespelare.

– Någon, eller några, försöker rubba förtroendet för honom, säger hans agent Athole Still.

Foto: AP
"Folk hittar på saker" Enligt Sven-Göran Erikssons agent är svensken upprörd över den senaste tidens rykten kring tränarjobbet i Marseille. ”Rapporterna är helt osanna”, säger Athole Still.

Sedan Sven-Göran Eriksson pekats ut som ny tränare för den sydfranska klubben Olympique Marseille har spekulationerna varit vilda.

Tidigare veckan övergick de till frän kritik.

De franska tidningarna France Football och L´Equipe hävdade att den svenske fotbollstränaren försökt ta kontakt med spelare i Marseille under Dubai cup. Dessutom kritiserade Marseilles sportdirektör José Anigo ”Svennis” för att vara oseriös.

Talade med Cissé

Enligt uppgifter till tidningarna ska Sven-Göran Eriksson via sina medarbetare talat med spelaren Djibril Cissé och skickat in sina kollegor i Marseilles omklädningsrum.

De grova påhoppen har gjort Svennis rejält upprörd.

– Sven-Göran är rasande över att folk hittar på saker. Det är inte så att rapporterna glider lite på sanningen, de är helt osanna, säger hans agent Athole Still som dementerar uppgifterna kraftfullt:

– Artikeln var fullständigt felaktig. Allt var påhittat. Någon försöker rubba förtroendet för honom för de tror att han kanske ska bli ny tränare i Marseille.

”Folk tror inte på det”

Tror du att folk från klubben ligger bakom?

– Jag har ingen idé.

Påverkar detta hans chanser i för nya toppjobb?

– Inte alls. Folk inom fotbollen tror inte på det som skrivs.

Är det fortfarande tre motparter som ni diskuterar med?

– Nej. Tre och en halv...

Så, det finns en ny klubb eller kanske ett förbund som är intresserat?

– Ja. Man kan säga att med en av parterna är det väldigt seriöst, med två andra seriöst och så finns det en som vi initierat samtal med.

Detta får Eriksson kritik för

Petra Thorén