Giffarnas chock: Sundfors slutar

Reporter: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

Veteranen lämnade beskedet till klubben i dag

Trött? Enligt sportbladets uppgifter väljer allsvenska nykomlingen GIF Sundsvalls målvaktsveteran Fredrik Sundfors att lägga av med elitfotbollen.
Foto: Foto: Anders Deros
Trött? Enligt sportbladets uppgifter väljer allsvenska nykomlingen GIF Sundsvalls målvaktsveteran Fredrik Sundfors att lägga av med elitfotbollen.

Här är chockbeskedet till allsvenska nykomlingen Gif Sundsvall:

Målvakten Fredrik Sundfors slutar tvärt – trots ett år kvar på kontraktet.

Den 36-årige målvaktsveteranen väljer att satsa på en civil karriär på SITA som arbetar med renhållning.

Fredrik Sundfors bekräftade uppgifterna för Sportbladet redan innan det blev officiellt vid lunchtid på torsdagen.

– Ja, det där stämmer väl.

Chock för klubben

Beskedet väntas komma som en chock för Gif Sundsvall, vars klubbchef Urban Hagblom nyligen gjorde följande uttalande i samband med att årets andrekeeper Andreas Lindberg, 27, förlängde sitt kontrakt:

– Andreas är en riktigt bra målvakt och det visar både bra karaktär och inställning att han vill ta upp kampen med Fredrik Sundfors ännu en säsong, sa Urban Hagblom.

Skulason klar

Frågan är nu om Sundsvall vågar satsa på den oprövade andremålvakten vars främsta merit är spel i superettan – eller om man sållar sig till IFK Göteborg och Hammarby, klubbar som söker en målvakt med ljus och lykta.

Gårdagen innebar även ett positivt besked för Gif Sundsvall. Häckens isländske U21-mittfältare Ari Skulason presenterades som första nyförvärvet inför allsvenska återtåget.

”En stor tillgång”

– Ari är en ung och mycket spännande spelare som vi tror kommer bli en stor tillgång för oss, säger Urban Hagblom till Gif:s hemsida.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN