Här är dröm- och mardrömsgruppen

FOTBOLL

De här kan vi få möta i EM

Foto: Sverige kan få möta regerande världs- och Europamästarna Spanien.

Den 2 december i Kiev lottas EM-slutspelet.

Inför dragningen finns en preliminär seedningsordning som redan nu visar potentiella dröm- och mardrömsgrupper för Sverige.

Det här är lagen vi kan få möta i EM-festen.

Efter att de sista fyra lagen tagit sig vidare till EM via playoff-spel gör Uefa den sista rankingen av landslagen som bestämmer seedningsordningen till lottningen den 2 december. Det förväntas dock inte bli några större förändringar och redan nu kan vi därför presentera en preliminär seedning och börja spekulera i lottningen.

Spanien, Tyskland och Frankrike

Sverige kommer med all sannolikhet att seedas i grupp tre tillsammans med Grekland, Danmark och Kroatien (om de tar sig vidare från sin playoff). Det öppnar för både en drömlottningen och en skräckgrupp när ett lag från varje seedningsgrupp placeras tillsammans i gruppspelet om fyra grupper.

I den första seedningsgruppen finns arrangörsländerna Polen och Ukraina samt Holland och Spanien. I andra gruppen återfinns Tyskland, England, Italien och Ryssland och i den sista seedningsgruppen Frankrike (om inte både Portugal och Kroatien missar EM) samt de tre övriga länderna som tar sig vidare från playoff.

Sverige skulle alltså, med dagens seedning, kunna lottas i en grupp tillsammans med Polen, Ryssland och Estland (som spelar playoff). Men det kan alltså lika gärna bli Spanien, Tyskland och Frankrike.

Hamrén positiv

Hamrén är i vilket fall positiv.

– Om vi slår nummer två i världen är nog det mesta bra. Sedan kan allting bli bättre, det är min filosofi. Men jag letar inte svagheter just nu, även om vi har många saker att jobba på, säger förbundskaptenen.

Målet är nu att möta bra i lag i landskamperna i november för att förbereda EM-laget.

– Jag vill gärna möta bra lag eftersom det är sådana vi möter i slutspelet. Jag vill ha två matcher vid den samlingen för att få så mycket erfarenhet som möjligt. Men det är inte klart än vilka lag vi möter.

Det definitiva svaret vilka Sverige ställs mot i EM får vi efter playoff-spelet, som lottas på torsdag och spelas den 11 eller 12 november med retur den 15 november, och lottningen den 2 december.
 

ARTIKELN HANDLAR OM