Bekräftat: ”Blåvitts” tränartrio får foten

avJonathan Ekeliw

FOTBOLL

Olsson, Rehn och Olausson lämnar efter säsongen

Nu är det bekräftat: Jonas Olsson, Stefan Rehn och Teddy Olausson lämnar IFK Göteborg efter säsongen.

Tränartrojkans kontrakt kommer inte att förlängas.

– Tiden är inne för nya utmaningar, säger sportchefen Håkan Mild.

Foto: Olsson & Rehn.

Som Sportbladet tidigare har rapporterat om får IFK Göteborgs tränartrio Jonas Olsson, Stefan Rehn och Teddy Olausson inget nytt förtroende.

Kontrakten löper ut efter den här säsongen och de kommer inte att förlängas – vilket klubben bekräftar i ett pressmeddelande i dag.

– Fem år är en ganska lång tid i den här branschen och det känns som om tiden är mogen för nya utmaningar, det gäller såväl för IFK Göteborg som för Jonas, Stefan och Teddy, säger ”Blåvitts” sportchef Håkan Mild.

Vann SM-guld 2007

Tränartrojkan, alla med ett förflutet i IFK Göteborg som spelare, kom till klubben 2007 och vann SM-guld redan under premiäråret.

– Ett fantastiskt facit, även om de två senaste åren inte blivit så framgångsrika som alla i föreningen hoppats och trott på, säger Håkan Mild.

– De har gjort oss till mästare i både serien och cupen. Dessutom haft en stor betydelse då vi höjt nivån på allting kring vår seniorverksamhet. Tre oerhört kompetenta tränare och underbara människor.

Mikael Stahre ersätter

Sportbladet har tidigare avslöjat att AIK:s före detta guldtränare Mikael Stahre tar över efter säsongen. Mild vill dock inte uttala sig om vilka ersättarna blir till Olsson, Rehn och Olausson.

– Det är ett arbete och en process som får ta sin tid. Nu ska vi först och främst fokusera på att avsluta den här säsongen på ett bra vis. Vi ska klättra uppåt i allsvenskan och ta oss hela vägen i svenska cupen, säger han – och menar samtidigt att han inte är ett dugg orolig över utebliven ledarmotivation under hösten.

– Inte det minsta. Så väl känner jag Jonas, Stefan och Teddy, det lovar jag. Mer professionella tränare får man leta länge efter.

ARTIKELN HANDLAR OM