Nebojsa Novakovic drömmer om guld

Publicerad:

FOTBOLL

AIK-tränaren: ”Realistiskt”

Avståndet upp är fortfarande stort, men AIK har hittat storformen.

Och drömmarna om guld lever i Solna.

– Det är en realistisk dröm, säger Nebojsa Novakovic.

Fem poäng upp med en match mer spelad – det är fortfarande en bra bit till Helsingborg för AIK trots fem raka allsvenska segrar. Men formlaget tittar lika mycket upp som ner i tabellen.

– Helsingborg har vunnit allt, de har bara förlorat mot oss, men självklart så kollar man vad de har kvar. Elfsborg borta, Gais borta och så mot oss… Men det återstår att vi ska göra vårt jobb, säger den assisterande tränaren Nebojsa Novakovic.

Drömmar om guld?

– Självklart, drömma ska man alltid göra. Och det är en realistisk dröm för oss.

Huvudtränaren Andreas Alm är också förhoppningsfull inför det som kommer.

– Vi har alla möjligheter. Med det försvarsspelet som vi har just nu, att vi släpper till så få målchanser, så skaffar vi oss utrymme att vinna matcher väldigt länge. Vi är alltid nära en seger – det är den känslan vi har.

Kan avgöras i sista omgången

Målsättningarna som sattes upp inför säsongen – att bli bättre än i fjol och ha fler vinster är försluter – är redan infriade.

– Nu har jag sagt så här: det blir placeringsmatcher mot Malmö, Gais och Häcken i den ordningen. Dessförinnan ett derby och efter det är det Helsingborg, säger Alm.

– På derbyt behöver man inte prata placeringar, då är det "vinna den jävla matchen". Sen när vi möter Helsingborg får vi se vad som hänt – om vi är närmare då eller inte. Vi har en väldigt tydlig säsong på det sättet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN