Barcelona får tillbaka Guardiola

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: getty

BARCELONA. Efter fem nätter på sjukhus är tränaren Pep Guardiola tillbaka.

Inför tisdagens match mot Arsenal håller han återigen i Barcelonas träning.

Men Barcelona saknar båda sina ordinarie mittbackar inför matchen på Camp Nou.

Trots ett konstaterat diskbråck, som tvingat honom att tillbringa de senaste fem nätterna på sjukhus, fanns Guardiola på plats både på onsdagens match mot Valencia och lördagens möte med Zaragoza.

Men Barcelonas tränare har inte kunnat hålla vare sig i träningar eller presskonferenser den senaste veckan, utan överlåtit ansvaret på assisterande Tito Vilanova, medan han själv åkt tillbaka till sjuksängen.

Puyol borta

Men inför tisdagens retur i åttondelen i Champions League mot Arsenal är Pep tillbaka i träning och på måndagseftermiddagen ska han hålla i klubbens presskonferens på Camp Nou inför match för första gången på nära två veckor.

Men Barcelona har andra bekymmer på skadefronten, där det konstaterats att lagkaptenen Carles Puyol inte kommer att kunna spela mot Arsenal. Därmed saknar laget sina två ordinarie mittbackar, eftersom Gerard Piqué är avstängd sedan tidigare.

Fábregas sannolik

Arsenal har fått tillbaka Cesc Fábregas och enligt Arsène Wenger är det 90 procents chans att han kan spela matchen på Camp Nou, medan Alex Song är skadad och inte tillgänglig.

Arsenal har en 2–1-ledning med sig från mötet på Emirates för tre veckor sedan.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.