”En av de värsta dagarna i mitt liv”

FOTBOLL

Anser att han gjorde det bästa för Liverpool

Foto: Liverpools supportrar får nu se Torres i Chelseas tröja.

Fernando Torres har kallats Judas av Liverpools supportrar.

Men spanjoren tycker att de borde tacka honom.

– Andy Carroll och Luis Suarez kommer att göra ett lika bra jobb som mig – eller bättre, säger han.

Fernando Torres flytt från Liverpool till Chelsea var en av de absolut största övergångarna i januari. Han sågades då stenhårt av Liverpools supportrar, som brände hans tröja och kallade honom för Judas.

”Har spenderat pengarna bra”

Men Torres ser sig inte som en svikare. Tvärtom anser han att han har gjort Liverpool en tjänst, och att de 50 miljoner pund (över en halv miljard kronor) kommer att betyda mycket för klubben i framtiden.

– Jag är säker på att de har spenderat pengarna riktigt bra. Carroll och Suarez är två jättebra spelare som kommer att göra ett suveränt jobb för Liverpool, som fortfarande kommer att ha pengar för att köpa spelare för nästa säsong, säger han till The People, där han senare forsätter:

– Jag tycker att de har skrivit kontrakt med två väldigt bra anfallare och de kommer göra ett lika bra jobb som mig – eller bättre.

Kritisk mot tidigare ägarna

I den öppenhjärtiga intervjun kritiserar så talar Torres även om Liverpools tidigare ägare Tom Hicks och George Gillett, vilka han kritiserar för att de sanktionerade försäljningen av mittfältarna Xabier Alonso och Javier Mascherano. Det var det som fick honom att inse att Liverpool inte var en klubb som han ville stanna i.

– Jag sa för två år sedan att jag inte trodde att jag skulle spela för någon annan engelsk klubb eftersom Liverpool då gav mig allt som de lovade, men nu gör de inte det. Under mina två första säsonger i Liverpool spelade de semifinal i Champions League och slutade tvåa i Premier League, väldigt nära Man United, säger han till The People, och fortsätter:

– Då var de väldigt, väldigt nära att bli ett av topplagen för en lång tid framöver eftersom alla var enade och alla rörde sig i rätt riktning. Men när de släppte Alonso och Mascherano, då är det ett tydligt meddelande. Jag tror att de förra ägarna ville sälja klubben länge och att laget försvagades.

”En av de värsta dagarna”

Han erkänner även att den sista dagen innan övergången var påfrestande:

– När jag vaknade på morgonen visste jag inte om jag skulle bli en Chelsea-spelare eller Liverpool-spelare. Det var förmodligen en av de värsta dagarna i mitt liv, men med en glad avslutning.

ARTIKELN HANDLAR OM