Här är nya budget-AIK

avPatrik Brenning

”MFF hade ett ungt lag – och de vann allsvenskan”

Foto: SJÄLVSÄKER Viktor Lundberg varnar för nya unga AIK.

De dyra importerna är borta och ett nytt ungt budget-AIK har presenterat sig.

Efter 3–0-segern mot Gif Sundsvall skickar nye nyckelspelaren Viktor Lundberg en varning till de allsvenska konkurrenterna.

– Det är unga AIK nu men Malmö hade ett ungt lag och de vann allsvenskan. Varför ska inte vi också kunna fightas om en plats där?

För exakt ett år sedan stod AIK som regerande mästare och mönstrade en trupp med utländska importer som Flavio, Dulee Johnson, Sebastian Eguren, Jorge Ortiz och Miran Burgic. Efter ett floppår är de borta och det blåser nya vindar i AIK.

”Kändes riktigt bra”

I 3–0-segern mot Gif Sundsvall var det istället Daniel Gustavsson (20 år) Admir Catovic (23), Yussuf Saleh (26) och nyblivne U21-landslagsmannen Viktor Lundberg (19) som låg bakom segern.

– Det kändes riktigt bra i dag och vi börjar verkligen komma igång. Adde (Catovic) är pigg, som vanligt teknisk och kör sitt race. Även Daniel gör det riktigt bra i dag. Han kommer runt på kanten och passar till två mål, säger Lundberg.

19-årige Lundberg slog sig in i AIK:s lag under hösten och förväntas i år bli en viktig spelare i Solna-laget.

Inget beslut

– Det gick bra på slutet och jag har tagit ett till steg i min karriär. Nu ska jag förhoppningsvis spela ännu mer. Jag känner verkligen tränarnas förtroende och det ska bli otroligt kul att dra igång allsvenskan.

Trots att de mer namnkunniga spelarna är borta för en mer budget-vänlig uppställning höjer Lundberg ett varningens finger till de allsvenska kollegorna efter segern mot Sundsvall.

– Det är unga AIK nu. Vi har mött två superettanlag och fortfarande inte förlorat. Jag tror att vi kommer att bli riktigt bra. Malmö hade ett ungt lag och de vann allsvenskan. Varför ska inte vi också kunna fightas om en plats där? Det är långt kvar men det ser ljust ut.

Provspelaren Goran Slavkovski fick en halvtimmes speltid i matchen men tränaren Andreas Alm säger att klubben ännu inte tagit något beslut kring 21-åringens framtid.

ARTIKELN HANDLAR OM