I superrysare – efter straffmiss

FOTBOLL

Hammarby på kvalplats inför två ödesmatcher

Hammarby har fastnat under kvalstrecket och står nu inför en rysaravslutning i Superettan.

Chansen att avancera till säker mark redan nu brände Fadi Malke när hans straff räddades av Falkenbergs målvakt Stojan Lukic i måndagens 0-0-match.

– Jag och Paulinho bestämde i bilen att jag skulle ta den. Han sa "om du känner dig säker, så ta den", säger Malke till Sportbladet.

Ett steg uppåt spelmässigt men ett nytt misslyckande resultatmässigt. Hammarby är fortsatt på kvalplats efter 0-0 mot Falkenberg på Söderstadion.

Rejält besvikna

Syndabock för hemmalaget blev Fadi Malke som missade en straff i den första halveken. Stojan Lukic i bortamålet chansade rätt och kunde stöta bort skottet.

– Det var första gången jag missade en straff. Jag har slagit sedan jag var liten och minns inte att jag har missat någon, säger Malke.

– Jag och Paulinho bestämde i bilen att jag skulle ta den. Han sa "om du känner sig säker, så ta den". Jag var helt säker på att jag skulle sätta den, men det var ingen bra straff.

Båda lagen hade varsitt skott i ribban men matchen slutade alltså mållös. Trots en "vunnen" poäng låg flera Hammarby-spelare utslagna i gräset av besvikelse.

”I egna händer”

– Efteråt blir man så jävla besviken att vi inte lyckas göra mål. Men i dag tycker jag ändå att vi spelar bra och det ska vi ta med oss, säger Monteiro i TV4 Sport.

Nu väntar en riktig rysaravslutning för Hammarby. ”Bajen” har en poäng upp till Värnamo ovanför strecket, samma Värnamo som stockholmslaget gästar i nästa omgång. Sedan väntar Jönköpings Södra, som ligger en poäng före Värnamo, hemma innan serien avslutas borta mot topplaget Ängelholm för Hammarby.

De två kommande matcherna kan med andra ord helt rädda eller stjälpa Hammarbys chanser att stanna kvar i Superettan nästa år.

– Det är klart att det är lite press. Men att vi har det i egna händer är skönt, säger Monteiro.

ARTIKELN HANDLAR OM