Här blir Lampard matchvinnare igen

FOTBOLL

Gjorde tre mål mot Bolton

Frank Lampard hade en tung säsongsinledning.

Men nu är han tillbaka på allvar.

I dag gjorde han hattrick mot Bolton.

– Jag är väldigt nöjd, säger han.

Frank Lampards säsongsinledning har varit tung. Han har varit petad, bänkad och ifrågasatt, både i landslaget och i klubblaget Chelsea.

Men nu är han tillbaka på allvar. I onsdags spelade han från start i Champions League-matchen mot Valencia, och pricksköt in 1–0.

Valencia kvitterade senare vilket innebar att matchen slutade 1–1.

Men i dag, borta mot Bolton, blev han åter matchvinnare för sitt lag.

Tredje hattricket

Han gjorde tre av Chelseas fem mål i 5–1-segern – en match som Chelsea dominerade stort och stundtals spelade riktigt bra i.

– När vi passar och rör oss sådär, med den farten vi har, då är vi väldigt svåra att spela mot. Den första halvleken var det bästa vi har spelat på länge, säger Lampard till BBC.

Det var tredje gången i sin Premier League-karriär som Lampard gjorde tre mål i en och samma match. Den första gången var 2008 i en 6–1-seger mot Derby, och den andra var våren 2010 i 7–1-segern mot Aston Villa.

– Just nu känns det här som mitt skönaste hattrick. Det var väldigt kul att göra mål på bortaplan också. Med tanke på månaden jag har haft så var det skönt att vara tillbaka i laget och göra mål. Det var väldigt skönt, säger han.

Segern gör att Chelsea går upp till tabellens tredje plats, tre poäng efter ettan Manchester United och tvåan Manchester City.

ARTIKELN HANDLAR OM