Rooney planerar tränarkarriär

FOTBOLL

"Man ser spelarna som har spelat för Sir Alex och sedan blivit bra managers"

Foto: Wayne Rooney.

Redan nu funderar Wayne Rooney på livet efter karriären.

När han lägger skorna på hyllan vill han bli manager – men inte för någon storklubb,

– Det är inte rätt om någon kommer in och får ett stort jobb helt utan erfarenhet när det finns managers som jobbat flera år för att ta sig dit, säger Rooney.

Wayne Rooney har haft en mörk säsong så här långt och har fortfarande inte gjort något spelmål i Premier League. Om det är detta som fått Rooney att tänka på livet efter karriären förtäljer inte historien, men han berättar öppenhjärtigt i Manchester Uniteds tv-kanal MUTV om sina framtida planer.

Vill börja från grunden

– Jag skulle vilja bli manager, det är min ambition när jag slutar spela. Man ser spelarna som har spelat för Sir Alex och sedan blivit bra managers, det hoppas jag också kunna göra en dag, säger Rooney.

Många tidigare fotbollsspelare går direkt till en storklubb – och det brukar vara blandade resultat.

Men det är inte något Rooney vill göra. Han vill börja från grunden.

Inte orolig för måltorkan

– Jag skulle inte vilja följa någon manager härifrån eller börja i Everton eller Manchester United. Jag vill lära mig något om de lägre serierna och bygga upp ett rykte hellre än att hoppa in i en storklubb. Det är inte rätt om någon kommer in och får ett stort jobb helt utan erfarenhet när det finns managers som jobbat flera år för att ta sig dit.

Men först har 25-årige Rooney en spelarkarriär att avsluta. Han fick också berätta om sin syn på den enorma måltorka han drabbats av – senast han gjorde ett spelmål var i mars.

– Jag vill göra mål i varje match. Men det viktigaste är att laget vinner, vi har gått bra sedan jag kom tillbaka och jag vet att jag kommer börja göra mål igen, det är jag inte orolig för

ARTIKELN HANDLAR OM