”Det här är ett derby, då ska det smälla på”

Foto: Martin Mutumba var tillbaka i AIK-tröjan och fick känna på bevakningen av Kebba Ceesay.
FOTBOLL

Han säger sig ha psykat ner Martin Mutumba.

En gång mejade Kebba Ceesay också ner AIK-mittfältaren, accepterade varningen, men ångrade sig inte.

– Det är derby, fan, då ska det smälla på, säger han.

I första halvlek utgick AIK-anfallen ofta från högerkanten. Martin Mutumba bröt in med bollen och ställdes mot Kebba Ceesay. För att vinna duellerna viftade djurgårdsbacken med högerbenet i luften, som en imitation av Mutumbas rörelser, innan han tryckte till.

”Han fintar mycket”

– Jag vet att han vill rycka och göra sina finter, så jag kör lite psykningar. Jag vill visa att jag är med, säger Ceesay.

Vet du hur Mutumba rör sig?

– Han fintar mycket.

Ibland försöker han lura mig in i plan och sedan rycka, men den här matchen var jag med där. Då försökte han gå in och passa, men grabbarna var med. Så det var ingen fara.

Vem vann matchen mellan er?

– Jag tycker att jag vann den. Han är en bra spelare som gillar att utmana och körde sina finter, men det var inte så svårt.

Accepterar kortet

I 38:e minuten kom backen ändå sent. Han galensatsade mot bollen men träffade bara Mutumbas ben. AIK:aren vred sig i plågor och spelet rann vidare, men Ceesay straffades till sist med en varning för förseelsen.

Det gula kortet accepterar han fullt ut.

– Handen på hjärtat var det rätt. Jag måste vara ärlig. Jag kom lite sent där, men jag ville att han skulle känna på mig, säger han.

Vad betyder ”känna på mig”?

– Jag ville smälla på lite. Det är derby, fan, då ska det smälla på. Vi kör om vem som är bäst i stan, då ska det inte vara så lätt för dem.

Martin Mutumba vill inte kommentera händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM