Tränaren: ”Ibra” har ett enda fel

FOTBOLL

Milans boss försvarar sin stjärna: Han är för självkritisk

Max Allegri har fått nog av kritiken mot Zlatan Ibrahimovic, 29.

Nu försvarar Milans tränare åter sin stjärna.

– ”Ibra” har ett enda fel, han är för självkritisk.

Foto: Allegri och Zlatan.

I fredags, inför matchen mot Sampdoria, passade Max Allegri på att försvara Zlatan och menade att domarna är hårdare mot ”Ibra” än mot andra spelare. Allegri försäkrade också att han tror att Zlatan stannar i Milan.

Nu tar Allegri till ännu starkare ord. I dag sa han till italienska medier att han är trött på kritiken mot Zlatan.

– Ibra har ett enda problem i sin karaktär: han är väldigt självkritisk. Det tillsammans med hans sätt att spela och hans fysik gör honom ibland lite impulsiv, säger Allegri och fortsätter:

– Man ska inte attackera honom för att han heter Ibrahimovic. Han har inga problem med domarna, han har uppfört sig exemplariskt hela säsongen och jag hoppas att man kortar ner hans straff nu.

”Han stannar”

Allegri sa åter också att han är säker på att Zlatan stannar i Milan

– Om det är hundra procent säkert att Ibrahimovic kommer att finnas med framöver i Milan? Jag skulle verkligen svara ja på den frågan.

Att Allegri vill ha kvar sin ”Ibra” hymlar han inte om.

– Om man ser såväl spelmässigt som taktiskt är han helt fundamental som spelare för oss.

Milan-tränaren kommenterade också helgens gynnsamma resultat för Milan och ledningen över närmaste konkurrenterna Napoli och Inter med sex respektive åtta poäng.

”Rena självmordet”

– Sex poäng i det här skedet av säsongen är mycket. Men inget är klart förrän matematiken inte säger dig att det är klart. Det är fortfarande en lång och svår väg framför oss även om Inters, och framför allt, Napolis förluster tar oss närmare scudetton, säger Allegri.

Han betonar att allt nu ligger i Milans egna händer.

– Nu hänger allt på oss själva. Jag måste erkänna att om vi inte vinner ligan nu så är det rena självmordet. Vilket inte innebär att den redan är vunnen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A