Liverpool FC

Liverpool-backen slutar i landslaget

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Efter tre VM-slutspel och ett guld i Afrikanska Mästerskapet så meddelar Kolo Touré att han slutar i Elfenbenskustens landslag.

– Det var ett svårt beslut att fatta, säger Liverpoolförsvararen enligt Goal.com

Segern i Afrikanska Mästerskapet blev Kolo Tourés sista framträdande i Elfenbenskustens landslagströja. Försvararen, som fyller 34 i nästa månad, säger till tv-kanalen RTI att han väljer att avsluta karriären.

– Det är med starka känslor som jag informerar er om att det är dags att säga hej då, säger Kolo Touré till RTI som Goal.com har refererat till.

Över 100 landskamper

Försvararen var en av de spelare som gjorde mål under straffläggningen i finalen av Afrikanska Mästerskapen. En straffläggning där Elfenbenskusten till slut kunde besegra Ghana och ta sitt första guld sedan 1992.

– Mitt mål var att vinna Afrikanska Mästerskapen och jag måste erkänna att det var ett svårt beslut att fatta, säger försvararen.

Bortsett från guldet i Afrikanska Mästerskapen har Kolo Touré deltagit i tre VM-slutspel med sitt Elfenbenskusten. Totalt blev det 112 landskamper för försvararen som till vardags huserar i Liverpool.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Liverpool FC

Elfenbenskusten