Är världens mest lovande spelare

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Andra engelsman att få åtråvärda priset

Raheem Sterling är världens bäste fotbollsspelare under 21 år.

Engelsmannen prisades på lördagen av Tuttosport som årets ”Golden Boy”.

– Det är verkligen en stor glädje för mig och min familj, säger den 20-årige mittfältaren till Liverpools hemsida.

Det åtråvärda priset instiftades 2003 av Tuttosport och har sedan dess varit en tidig indikation på kommande världsspelare. Bland pristagarna återfinns namn som Wayne Rooney, Leo Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero och Mario Götze.

”En fantastisk bedrift”

Förra säsongen vann Juventus fransman Paul Pogba men nu lämnar trofén Frankrike och landar för andra gången i historien på de brittiska öarna. De 30 journalisterna från 20 olika länder som utser pristagaren har valt Liverpools Raheem Sterling som den mest lovande spelaren under 21 år som är verksam i Europa.

– Det är en fantastisk bedrift att vinna ett sådant här pris. Det är verkligen en stor glädje för mig och min familj, säger den 20-årige mittfältaren till Liverpools hemsida.

”Det jag alltid velat göra”

– Det jag alltid har velat göra är att jobba hårt med fotbollen och försöka bli erkänd och uppskattad. Jag är verkligen tacksam att folk nu visar mig den uppskattningen. Allt handlar om hårt arbete. Jag är verkligen tacksam för det här priset.

Sterling har imponerat stort i Liverpool de senaste åren, vilket nu påstås ha väckt intresse från Real Madrid samt Bayern München. Priset från Tuttosport lär knappast försämra 20-åringens förhandlingsläge när avtalet med Liverpool nu samtidigt omförhandlas.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM