Malmö FF

Molins: Lite avundsjuk, men laget är så värd det

Av: 

Stefan Alfelt

FOTBOLL

MALMÖ. Malmö FF gör succé i Champions League, men alla ljusblå kan inte njuta för fullt.

– Champions League-matcherna tar på en. De 90 minuterna är inte roliga fast det går bra. Man vill vara med och kunna påverka, säger Guillermo Molins.

Molins (arkivbild).
Molins (arkivbild).

Han korsbandsopererades för 2,5 månader sedan och är nu igång med rehab, men spel blir det inte förrän till våren igen. Fram till dess är Molins förvisad till läktaren som åskådare när hans MFF spelar sina största matcher det här århundradet.

– Jag är lite avundsjuk på att de får gå igenom det här men de är så värda det. Laget är så värt det. Att vi kan vinna med 2–0 över Olympiakos när hela Europa trodde att vi skulle bli en slagpåse.

– Nu har jag precis kommit över att jag missat allsvenska matcher. Det har börjat kännas okej. Jag börjar inse att vi närmar oss guldet och det behövs ingen Molins. Imponerande om vi säkrar guldet i omgång 27.

Direkt efter lottningen sa Malmös sportchef Daniel Andersson att Molins ska hinna bli spelklar till det är dags för kvartsfinal i Champions League.

– Jag börjar tro på det nu. Det trodde jag inte den dagen, säger Molins med ett skratt.

”Nio poäng ska räcka”

Malmö har visat att man kan slå i stort sett vilket lag som helst och avancemang från gruppspelet känns inte längre en total omöjlighet.

– Lite tidigt ännu men det man kan börja tro på är att lagen har svårt när vi spelar hemma och det är nio poäng att slåss om här. Nio poäng ska räcka till en andra plats.

– Gäller kanske inte Barcelona och Real Madrid, men lagen under kan vi skaka om. Det är lite grand att vi sätter oss på kartan igen.

– Jag blev imponerad av spelet och lugnet spelarna visade på planen mot Olympiakos. Självförtroendet har växt. Man märker på alla spelare att de har växt en storlek. Alla går med rakare rygg, säger Guillermo.

”Jag vill förlänga”

Som förhandlar med MFF om en förlängning av hans kontrakt som löper över ytterligare 1,5 år.

– Jag vill förlänga och Malmö vill förlänga. Då vet man att vi kommer att göra det men man måste vara överens om allting. Vi är överens om fyra-fem år till.

– Jag sa innan jag skadade mig att jag vill spela klart min karriär i MFF. Om det finns någon klubb i framtiden som vill köpa mig får den betala det pris som Malmö begär.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF