MFF riskerar spelarbrist i Champions League

Uefas regel stoppar nyförvärv efter den 3 februari

Om Malmö FF går vidare i Europa-spelet kan klubben få det kärvt på spelarfronten.

Uefas regel tillåter nämligen bara att tre spelare skrivs in i truppen – och flera är redan på väg bort.

– Vi skulle kunna lottas mot Barcelona i Champions League och bara ha tio seniorspelare, säger sportchefen Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Malmö FF kan stå inför vissa problem. Om klubben blir tvåa eller trea i gruppspelet och går vidare i Europa-spelet i höst, tillåter Uefa endast att tre nya spelare skrivs in på ”A-listan” före utslagningsomgångarna i vår.

Man har till den 3 februari på sig att anmäla tre nya namn, efter det får inga nya spelare tillkomma i truppen utan i stället hänvisas det till de spelare som varit anmälda i höst.

”Uefa borde ta hänsyn”

Det innebär att Malmö, som har Markus Halsti, Simon Thern och Ricardinho på utgående kontrakt samtidigt som Matias Concha redan har lämnat, redan ligger på minus. Eftersom transferfönstret inte stänger förrän den 31 mars finns det risk att klubben inte fått klart med alla spelare innan de tre nyförvärven måste anmälas den 3 februari.

– Jag tycker att Uefa borde titta över det och ta hänsyn till att fler spelare rör sig mellan säsongerna i våra klubbar, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Sydsvenskan.

”Får gå runt på de vi har”

Tränare Åge Hareide stressar dock inte upp sig i onödan.

– Det är viktigt att inte fokusera på det som ett problem. Vi får gå runt på de vi har i övrigt, säger han till Sydsvenskan.

Malmö FF har sedan tidigare gjort klart med Oscar Lewicki från Häcken och Erik Andersson från Landskrona.

Fotnot: Slutar Malmö tvåa i gruppen väntar Champions League-slutspel, om de blir trea Europa League.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.