”Leo Messi käkade för mycket pizza”

FOTBOLL

Forne Barçaprofilen: ”Spelade inte sin bästa fotboll”

1 av 2

Det blev inga titlar för Lionel Messi och Barcelona under 2014.

Den forne Barcelonaspelaren Carles Rexach, 68, tror sig nu veta anledningen.

– Jag tror att Messi åt för mycket pizza förra säsongen.

Förra säsongen blev ett misslyckande för Barcelona. Ingen seger i La Liga och uttåg i kvartsfinalen i Champions League. Messi själv fick inte Ballon d'Or och hade målmässigt sin sämsta säsong sedan 2008/2009.

Carles Rexach var den scout som tog Messi till klubben.

– Messi spelade inte sin bästa fotboll förra säsongen för att han åt mer pizza än vad han borde gjort, säger Rexach i en intervju med tidningen Regio7.

Den spanska tidningen Libertad Digital publicerade tidigare under säsongen en meny på vad spelarna åt innan deras match mot Malaga i september. Där visade det sig att Messi åt en ostpizza som han sköljde ner med sprite medan exempelvis Javier Mascherano åt en pastasallad med vatten.

”Du märker inte av honom”

Carles Rexach spelade för Barcelona under 14 säsonger och har även varit tränare för klubben. I intervjun passade han på att skicka en känga mot den nuvarande tränaren Luis Enrique.

– Luis började med alldeles för många regler. Tränade du inte så spelade du inte. Låt oss se vad som händer den dagen Messi inte tränat men du behöver honom.

I Rexachs smått bisarra utspel var det flera unga spelare som fick kritik. Bland andra Gerard Deulofeu som var utlånad till Everton i fjol.

– Deulofeu är bra, men han kanske tror det själv lite för mycket.  Sergio Roberto spelar, men du märker inte av honom, det är som att han inte vill ta plats. Och nu har samma sak börjat hända med Ivan Rakitic.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

La Liga