Bekräftat: Henrik Larsson klar för HIF

1 av 6

avErik Karlsson

FOTBOLL

Nu är det klart.

Henrik Larsson återvänder till Helsingborg som tränare och manager.

– Det var ingen tvekan när jag väl fick förfrågan, säger Henrik Larsson.

I morse kunde Sportbladet avslöja att Henrik Larsson lämnar Falkenberg efter succésäsongen. Kort därefter presenterade Hd.se uppgifter om att Henke skulle återvända hem till Helsingborg.

Och nu är det defintivt klart att klubbens största stjärna genom tiderna återkommer till klubben. Vid en presskonferens på Olympia presenterade klubben Larsson i sin nya roll som manager och tränare.

”Ingen tvekan”

– I kölvattnet av den gångna säsongen så känner klubben ett behov att ta ett helhetsgrepp, ett behov av en nytändning i vår verksamhet, säger ordförande Claes Ohlsson.

Henrik Larsson tvekade inte på att ta steget när erbjudande kom förra veckan:

– När väl den här chansen dök upp så var det ett steg i rätt riktning. Även om jag har gedigen historia i klubben så var det ingen tvekan när jag väl fick förfrågan, säger han.

”Alltid viktigt att bestämma lite extra”

I rollen så ingår både vanliga tränarsysslan på planen men också ett mer övergripande ansvar för klubbens organisation och nyförvärv i managerrollen. Ett mandat han trivs med:

– Klart att det alltid är viktigt att bestämma lite extra. Det gör man lite mer som manager än bara tränare. När den frågan och erbjudandet kom så kände jag att det är perfekt. Jag vill kunna bestämma mer och utan att behöva fråga lite.

Nu kommer han träna egna sonen Jordan Larsson.

– Vi har diskuterat det hemma. Vi pratade om att det är viktigt att vi ser skillnad på Jordan son och pappa Henrik, allt som hände här är i HIF:s intresse, det är inget personligt, säger ”Henke".

”Någon jävla lagspelare”

Nuvarande tränaren Roar Hansen tar ett steg från planen och får en roll som strategisk fotbollsutvecklare i klubben.

– Halva hjärtat har sorg och andra halvan säger att klubben vill ha mig kvar. Jag är väl en jävla lagspelare någonstans..., säger Roar Hansen.

Båda två har skrivit kontrakt på tre år med klubben.

Jesper Jansson finns kvar i klubben tills vidare, enligt ordförande Claes Ohlsson.

Klar för den nya organisationen är också assisterande tränaren Tobias Thuvesson som följer med Henrik Larsson från Falkenberg till HIF.

ARTIKELN HANDLAR OM