Dubbla missar – och dubbla mål

FOTBOLL

Zlatan missade straff och öppet mål för sitt PSG

1 av 6

Först blixtsnabb målskytt.
Sen missade Zlatan öppet mål – och en straff.

I andra halvleken räddade svensken en poäng för PSG.

– Klart att Zlatan får godkänt, även om han slarvar en del, säger TV12:s expert Anders Andersson.

PSG körde över Stade de Reims i inledningen av matchen. Zlatan Ibrahimovic lirkade vackert in 1-0 redan efter sju minuter. Sedan rasade allt för mästarklubben från Paris. I den 15:e minuten valde en frispelad Lucas att ta eget avslut i stället för att passa lagkamraten Ibrahimovic, som stod placerad i ett bättre läge.

– Det är vansinnigt av Lucas. Han får ha benskydd på nästa träning, säger Anders Andersson, expert på TV12.

I den 18:e minuten fick ändå Zlatan, serverad av duktige Javier Pastore, chansen att passa in bollen i öppet mål. Men helt ohotad – ett par meter från mållinjen – skickade svensken bollen i stolpen.

"Han ska sätta den 100 gånger av 100"

– Han måste naturligtvis göra mål där. Han ska sätta den 100 gånger av 100, säger Anders Andersson.

Bara minuten senare fick Ibrahimovic chansen att revanschera sig. Anfallaren tog sig in i straffområdet och skulle bara trycka av. Då kom en hemmaback flygande längs gräset, och svensken valde att lägga sig över försvararens utsträckta ben.

– Han (domaren) vet att Zlatan söker den, men det är ändå en sån klumpig tackling och det är beröring. Jag tycker inte det är fel att döma straff, säger TV12:s expert.

Straffen?

Den sköt Ibrahimovic inte bättre än att Reims målvakt Johny Placid kunde rädda bollen till hörna.

– Han slår en riktigt dålig straff, faktiskt. Det blir mycket intressant att se hur Ibrahimovic agerar i fortsättningen, säger Andersson.

PSG tryckte på – men matchen slutade 2-2

Svensken hade fyra riktigt heta målchanser under den första halvleken, men det blev bara en fullträff. Kort därefter styrde Prince Oniangue in kvitteringen. Och det skulle bli ännu värre för PSG – en dryg halvtimme in i matchen kunde Stade de Reims ta ledningen med 2-1 via Antoine Devaux.

I mitten av andra halvleken revanscherade sig Ibrahimovic genom att från en snäv vinkel (medvetet?) chippa in kvitteringen ända nere vid kortlinjen.

– Han skakade av sig det där och visade att han var med igen. Klart att Zlatan får godkänt, även om han slarvar en del, säger Anders Andersson.

Trots att PSG skapade ett flertal vassa lägen på stopptid slutade matchen 2-2.

ARTIKELN HANDLAR OM