Dortmund nollat – Juventus vidare

FOTBOLL

Det var den tuffaste utmaningen ett lag kan stå inför enligt Jürgen Klopp.

Borussia Dortmund blev nollat – och utslaget – av Juventus.

– Jag gjorde bara mitt jobb. Det är laget som vinner matchen, säger tvåmålsskytten Carlos Tevez till Mediaset enligt Football Italia.

Foto: Vilt firande vid Tevez mål.

Juventus vann med 2-1 på hemmaplan i Turin för några veckor sedan. Därmed räckte det med 0-0 för att ”den gamla damen” skulle avancera vidare i Champions League.

– Vi står inför den tuffaste utmaningen som finns i fotboll. Vi ska göra mål mot ett italienskt lag som bara behöver oavgjort för att ta sig vidare, sa Jürgen Klopp inför avspark.

Det tog inte lång tid innan Dortmund, som har haft en tuff säsong i ligan, åkte på en riktig käftsmäll mot italienarna.

I den tredje minuten fick Carlos Tevez bollen utanför offensivt straffområdet och sköt vackert in 1-0 bakom Roman Weidenfeller som kastade sig mot den högra stolpen.

Pogba skadad

Drygt halvvägs in i den första halvleken kom ett bakslag för Juventus. Paul Pogba skadade sig i samband med en närkamp med Sokratis Papastathopoulos och tvingades bryta matchen. Andrea Barzagli ersatte.

Tyskarna jagade kvittering i andra halvlek, men i stället blev det ett komfortabelt resultat för ett skickligt Juventus.

Tevez lirade fram Alvaro Morata till öppet mål i den 70:e minuten, och den förre Real Madrid-spelaren gjorde inget misstag. Tio minuter senare fastställde Tevez slutresultatet 3-0.

– Jag tycker att laget gjorde en fantastisk match. Jag gjorde bara mitt jobb. Det är laget som vinner matchen, alltid. Vi är på rätt väg, säger Tevez till Mediaset enligt Football Italia.

”Finns en enkel förklaring”

”Den gamla damen” är vidare till kvartsfinal efter sammanlagt 5-1.

– Det finns en enkel förklaring. Juventus var mycket bättre än oss. De fick en perfekt start i matchen, säger Jürgen Klopp.

Dortmund ligger tia i Bundesliga, och har en rejäl uppförsbacke för att kunna nå spel i Europa kommande säsong. De får sikta in sig på Europa League.

Lottningen sker på fredag klockan 12.00.