Celtic-stjärnans känga till Guidetti

FOTBOLL

Commons: ”Vi ska vara ett lag, inte individer”

John Guidetti var inblandad i ett straffbråk med lagkamraten James Forrest och stormade av plan när Celtic säkrat ligacuptiteln.

Inga vackra scener, menar Celtic-stjärnan Kris Commons.

– Man vill inte se sånt. Jag tror aldrig att det hänt tidigare hos Celtic, säger mittfältaren till Daily Record.

Det var inte uteslutande glädje för John Guidetti när hans Celtic bärgade den skotska ligacuptiteln genom en 2-0-seger mot Dundee United i helgen.

När Celtic sen fick en straff i den 86:e minuten – med bägge ordinarie straffskyttarna Leigh Griffiths och Kris Commons utanför spel – såg det ut som att Guidetti skulle få förtroendet från elva meter.

Men i stället uppstod ett bråk mellan Guidetti och James Forrest om vem som skulle få äran. Forest vägrade släppa bollen men missade sedan straffen – till Guidettis frustration och uppgivna gester.

Hämtad av Lustig

Anfallaren stormade av planen direkt vid slutsignalen och fick hämtas av landsmannen Mikael Lustig som övertygade honom om att fira med laget.

Nu berättar Celtic-mittfältaren att händelsen lade sordin på firadet.

– Jag tycker inte att någon spelare, och jag bryr mig inte om hur stor du är, bör bli sådär stroppig på en fotbollsplan. Man vill inte se sånt. Jag tror aldrig att det hänt tidigare hos Celtic, säger Commons till Daily Record och skonar heller inte Forrest. 

”Har inte gjort mål på länge”

Guidettis målfacit har dalat sedan succéstarten i den skotska klubben och i dag kämpar han för en plats i lagets startelva.

– Jag kan förstå hur Guidetti ser på situationen eftersom han slagit ett par straffar och satt dem. Han har inte gjort mål på länge och vill få till det. Men det där var inga vackra scener. Tanken är att vi ska vara ett lag, inte individer, men det som hände i slutet av matchen såg ut som en samling människor som gjorde saker av individuella skäl, säger Commons.

ARTIKELN HANDLAR OM