Tyresö lämnar damallsvenskan

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Tyresö beviljas inte elitlicens för 2015.

Nu väljer klubben att dra sig ur damallsvenskan 2014.

– Det är naturligtvis med sorg i hjärtat som vi tar det här svåra beslutet, säger ordföranden Hans Lindberg till klubbens hemsida.

Svenska Fotbollsförbundets Appellationsnämnden beviljar inte Tyresö FF elitlicens för 2015. Orsaken var att klubben inte lämnat in årsredovisningen för 2013 i rätt tid.

Hela vårsäsongen har varit stökig i klubben, trots att de tog sig till Champions League-final mot Wolfsburg.

Inte tillräckligt antal spelare

I går spelade Tyresö mot Linköping i damallsvenskan och hade stora svårigheter att få ihop ett lag. I dag meddelar Tyresö att klubben drar sig ur damallsvenskan omedelbart.

”Tyresö Fotboll AB har idag beslutat att inte fullfölja säsongen i Damallsvenskan 2014. Beslutet grundas på att Bolaget inte har ett tillräckligt antal spelare för att på ett sportsligt rättvist sätt delta i de 15 kvarvarande omgångarna, och på att Bolagets ägare Tyresö FF inte avser att låna ut juniorer från de egna leden. Av samma skäl har även laget i Svenska Spel F19 dragits ur”, skriver klubben på sin hemsida.

”Sorg i hjärtat”

Ordförande Hans Lindberg:

– Det är naturligtvis med sorg i hjärtat som vi tar det här svåra beslutet, men under det fortsatta arbetet under torsdagen har vi konstaterat att detta är ett oundvikligt beslut med tanke på sportslig rättvisa och att vi inte vill riskera unga spelares hälsa. Det viktigaste nu är att Föreningen Tyresö FF ges möjlighet att med oförminskad kraft fortsätta sin satsning på utbildning av barn och ungdomar och deras ledare, samt på föreningens två a-lag i div 3 Södra Svealand Herrar och div 1 Södra Svealand Damer, säger han till hemsidan.

”Den bästa lösningen”

Line Röddik Hansen, 26:

– Det var så klart tråkigt för Tyresö, men var kanske den bästa lösningen just nu när situationen är som den är. Men det är så klart skönt att det skulle sluta på det sättet, det hade man ju ändå hoppats, säger hon.

Vad händer nu?

– Vi kommer att träna lite, vi vill ju hålla igång och jag har två viktiga landskamper och måste få träna. Sen hade jag ändå åkt till Danmark med landslaget efter Piteåmatchen på söndag. Då får vi se om jag hittar ett lag jag kan träna med där. Sen får jag träningar i landslaget sedan. Det ska bli roligt att komma iväg med dem nu.

Var ska du ta vägen sen?

– Jag har inte bestämt något än, men man har ju tänkt på framtiden under en lång tid nu och nu måste jag göra det som är bäst för min framtid.