”Drömmer om de största klubbarna i världen”

FOTBOLL

Guidetti om framtiden – och kontraktet som löper ut

Foto: John Guidetti.

Feyenoords fans får allt mer anledning att drömma om en comeback för John Guidetti i klubben.

I en lång intervju med holländska tv-kanalen RTV Rijnmond pratar han om vilket genomslag han skulle kunna ha om han återvände.

– Vi slutade tvåa i ligan när jag var där, så vi kan sluta etta.

Utdrag från John Guidettis intervju med holländska tv-kanalen RTV Rijnmond läckte redan under förra veckan och uppmärksammades stort både i Holland och Skottland.

Utdragen var flörtar med den holländska klubben Feyenoord som att Guidetti ”vill återvända till Feyenoord, och kanske så snart som möjligt”.

Sent i går kväll sändes intervjun i sin helhet – och dörren till en Feyenoord-flytt öppnas brett.

– Jag vet inte vad som kommer att hända. Jag vet inte vad framtiden innehar. Jag hoppas bara att jag en dag kommer att dra på mig den röda och vita tröjan igen. Det är förstås en dröm för mig. Det känns uppriktigt sagt som mitt andra hem, säger Guidetti till RTV Rijnmond.

”De tycker jag är legendar”

Den svenske anfallaren är på lån från Manchester City till skotska mästarklubben Celtic. Både låneavtalet och kontraktet med City löper ut till sommaren och Guidetti blir bosman. Det innebär att han kan välja och vraka bland klubbar som kan knyta till sig anfallaren utan transfersumma.

Svensken tillbringade en succéartad säsong i just Feyenoord 2011/12 då han gjorde 21 mål och åtta assists på 23 matcher.

– Att vara lyckligare än en hög lön. För mig handlar det om att vinna titlar och skriva historia. Jag behöver också vara ärlig, jag drömmer om att spela för de största klubbarna i världen. Det är en dröm för varje fotbollsspelare, det är normalt, säger Guidetti samtidigt som han medger att holländska Eredivisie inte är världens bästa liga.

– Men det är en underbar liga och en massa holländska spelare spelar i de bästa ligorna och gör dem till de bästa ligorna i världen.

”Vi kan göra det bättre”

Han spekulerade även i vad han skulle kunna tänkas åstadkomma under en andra sejour i klubben.

– Jag kan alltid göra bättre ifrån mig. Vi slutade två i ligan när jag var där, så vi kan sluta etta. Självklart kan vi göra det bättre. Och jag tror att fyra mål mot Ajax (Guidetti gjorde hattrick i möte med Ajax reds anm.) vore bättre, säger svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM