På väg att bli hjälte – då filmade han sig ut

avPatrik Brenning

Wede stal huvudrollen inför rekordpublik

1 av 6

FALKENBERG/STOCKHOLM. Med två dyk stal Calle Wede huvudrollen i Falkenbergs 1-1-match mot Halmstad.

Det första gjorde bollen på 24-åringens frispark och räddade en poäng.

Det andra stod Wede för helt själv när han blev utvisad för filmning.

5457 personer, nytt publikrekord och en siffra som motsvarar var fjärde Falkenbergsbo, kom till FFF:s hemmamatch mot Halmstad. Då visade 24-årige Calle Wede sig från sin allra bästa sida – i alla fall till en början.

Dykande vristkott

Yttern ställde till stor oreda i Halmstads försvar i första halvlek och hemmalaget borde ha gjort minst ett mål. Men istället åt sig Halmstad in i matchen och tog ledningen i den 53:e minuten när Johan Blomberg behärskat placerade in 1-0.

Sex minuter senare var det dags för Wede att ta över huvudrollen igen. 24-åringen tog sats på en frispark och ställde med ett märkligt dykande vristskott målvakten Stojan Lukic.

– Ett fantastiskt mål. Jag vet ju om att han har ett ruskigt tillslag på den där bollen och vill att han ska våga tro på sin förmåga lite mer emellanåt. Men han var på hugget i dag, säger tränaren Henrik Larsson.

– Jag försöker bara få en träff som jag tränat in mycket på träningar. Jag vill ha den över muren och att den sen dyker snabbt. Det blev perfekt, säger Wede.

Dykande filmning

Där och då var Wede hela hemmalagets store poängräddare och hjälte. Men i den 80:e minuten var det dags för nästa dyk.

Wede försökte bryta sig igenom HBK:s försvar vid straffområdeslinjen och föll – utan kontakt med någon motståndare. Då yttern redan var varnad i matchen betydde det hans andra gula kort och utvisning.

– Jag får en liten touch på hälen och sen är jag så trött att jag inte orkar stå upp. Det blev en reaktion, säger 24-åringen.

En "Robben"?

– Nej, det var ingen filmning. Jag har haft några såna lägen i år, att det blir en reaktion, men det är aldrig någon filmning.

Trots en man mindre kunde Falkenberg i alla fall rädda hem en poäng till storpubliken.

ARTIKELN HANDLAR OM