Anton Lans klar för Gefle

avChristoffer Söderlund

FOTBOLL

Värvar från allsvensk konkurrent

Foto: BILDBYRÅN
Anton Lans i Elfsborgströjan.

Gefle har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa års allsvenska.

Klubben värvar mittbacken Anton Lans, 24, från Elfsborg. Kontraktet är på två år.

Anton Lans kom till Elfsborg 2007, men har hittills endast gjort 24 allsvenska matcher med Boråslaget. Under två sejourer har han dessutom varit utlånad till Falkenberg. Kontraktet med Elfsborg gick ut efter säsongen och sedan en tid tillbaka har ryktena intensifierats om att Gefle visat intresse för mittbackens tjänster.

– Det jag kan säga är att jag ser Anton som förlorad. Vi erbjöd honom ett nytt kontrakt och hade gärna sett att han stannat, men jag förstår samtidigt att en kille som ska fylla 25 år till våren och inte riktigt tagit en ordinarie plats här vill testa vingarna någon annanstans, sa Elfsborgs manager Magnus Haglund förra veckan till Borås Tidning.

"Känns riktigt bra"

På en presskonferens under måndagen bekräftades övergången.

– Vi är jätteglada att Anton Lans har valt att spela med oss. Anton är en snabb, spelskicklig och vänsterfotad mittback. Vi vill fortsätta med att utveckla vår spelidé och där kommer Anton bli en viktig pusselbit för oss. Vi är helt övertygade om att han kommer få en positiv utveckling i sin nya miljö, kommenterar sportchefen Hasse Berggren till klubbens hemsida.

Anton Lans ser fram emot spel i sin nya klubb.

– Gefle dök upp, det kändes spännande och intressant med den nya arenan och allt runtomkring. Det känns riktigt bra, säger han.

Samtidigt blev det klart att Roger Sandberg fortsätter som huvudtränare för Gefle även nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM