AIK-profilen: ”Dags för en förändring”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Åslund inte nöjd med AIK

1 av 2

AIK är i praktiken borta från guldet efter förlusten mot IFK Göteborg.

Nu vill AIK-profilen Martin Åslund se en förändring.

”Ibland måste svåra beslut tvingas fram”, skriver han på Twitter.

Martin Åslund.
Foto: BILDBYRÅN
Martin Åslund.

För ett år sedan förlängde Andreas Alm sitt kontrakt med AIK till 2017. Klubben har slutat topp fyra under tränarens alla fem säsonger.

Men efter förlusten mot IFK Göteborg ser det inte ut att bli något guld i år heller. Det har fått spekulationerna om Alms framtid att sätta i gång.

– Nu har han fått ett antal chanser så jag tror att det kommer att föras en intern diskussion inom AIK och det man hör är att det finns olika sidor som gillar honom och som inte gillar honom, säger C Mores expert Olof Lundh.

”Har större potential”

AIK-profilen Martin Åslund är en av dem som vill se en förändring i den sportsliga ledningen.

”AIK har gått igenom den här hösten med en imponerande poängskörd, men antalet matcher där spelet varit bra går att räkna på ena handens fingrar”, skriver han på Twitter och fortsätter:

”Det finns många sätt att vinna fotbollsmatcher på men jag hör till dem som vill se en tydlig metod, (läs idé), om hur man ska styra spelet. Det har inte AIK haft på många år. Samtidigt har klubben nettosålt på nivåer som är mycket imponerande och det går därför inte säga att den sportsliga ledningen har misslyckats. Jag tycker dock att det material som finns till förfogande har en större potential och anser att det måste vara dags för en förändring. Dock inget lätt beslut att fatta, men ibland måste väldigt svåra beslut tvingas fram”.

Alm tog över AIK 2010 och bara Per Kaufeldt och Rolf Zetterlund har suttit längre på tränarposten i klubben.

Redan i våras, när Rikard Norling sparkades från norska Brann, spekulerades i att den förra AIK-tränaren kunde göra comeback.

Så vinner ditt lag SM-guld

IFK NORRKÖPING

Leder just nu serien med 63 poäng.

Möter Malmö borta i den sista omgången.

Så vinner de guld:

1) Besegrar Malmö – då kan varken IFK Göteborg eller AIK komma ikapp.

2) Spelar oavgjort mot Malmö, samtidigt som IFK Göteborg spelar oavgjort eller förlorar hemma mot Kalmar.

3) Förlorar mot Malmö, samtidigt som IFK Göteborg förlorar hemma mot Kalmar och AIK inte slår Örebro – och samtidigt hämtar ikapp målskillnaden. Fem mål skiljer lagen åt i detta nu. Hamnar de på samma målskillnad vinner AIK via inbördes möten.

IFK GÖTEBORG

Ligger just nu tvåa med 62 poäng

Möter Kalmar hemma i den sista omgången.

Så vinner de guld:

1) Slår Kalmar i sista matchen, samtidigt som Norrköping tappar poäng mot Malmö.

2) Spelar oavgjort mot Kalmar i sista matchen, samtidigt som Norrköping förlorar mot Malmö. Då vinner Blåvitt guldet i kraft av bättre målskillnad. OM inte AIK slår Örebro med elva mål.

AIK

Ligger just nu trea med 60 poäng.

Möter Örebro borta i sista omgången.

Så vinner de guld:

1) Slår Örebro samtidigt som Norrköping förlorar mot Malmö och IFK Göteborg förlorar mot Kalmar. I så fall hamnar AIK på samma poäng, 63, som Norrköping, och man måste då samtidigt hämta ikapp målskillnaden. Fem mål skiljer lagen åt i detta nu. Hamnar de på samma målskillnad vinner AIK via inbördes möten.

Publicerad: