IFK Norrköping fick oavgjort mot Örebro

NORRKÖPING. Premiär, invigning av ny ståplatsläktare och tidigt ledningsmål.

Men i andra halvleken förstörde Robert Åhman Persson festen för Norrköping.

Mittfältaren nickade in 1-1 – som också blev slutresultatet.

Erik Moberg fick bäras ut på bår.
Erik Moberg fick bäras ut på bår.

Inför premiären på Nya Parken invigdes den nya ståplatsläktaren, Curva Nordahl, döpt efter den förre storspelaren Gunnar Nordahl. Därefter satte hemmalaget in den högsta växeln direkt från start. På de tre inledande minuterna skapade Norrköping tre hörnor, dock utan resultat. Det dröjde till den 6:e minuten innan 1-0 kom. Nilsson Telo med ett bra inlägg och Christoffer Nyman höll sig fram och satte ledningsmålet, via en ÖSK-försvarare.

– Vi möter ett heltaggat Norrköping som kommer ut som vi väntat oss, men ändå kan vi inte stå emot och vi blir rätt passiva efter det, säger Alexander Axén, Örebros tränare.

”Ett monster”

Norrköping fortsatte att trycka på. Emir Kujovic hade två bra lägen, båda gångerna framspelad av Nicklas Bärkroth, men Norrköpingsanfallaren lyckades inte träffa målet och 1-0 stod sig i paus.

– Det enda jag inte är nöjd med i första är att vi inte leder med mer än 1-0. Jag hade gärna haft något mål till, säger Norrköpings manager Janne Andersson.

I andra halvleken flyttade gästerna fram spelet och i den 62:a minuten kom kvitteringen. Marcus Pode med ett inlägg och Robert Åhman Persson nickade in kvitteringen.

 – Vi krånglar oss ur deras grepp och gör ett jättefint 1-1. Han är stark där Åhman Persson, ett monster, säger Alexander Axén.

Några fler mål blev det inte och lagen fick med sig en poäng var från premiären

Båda lagen drabbades också av var sin skada. Nicklas Bärkroth, som inledde matchen väldigt piggt, tvingades kliva av efter en knapp halvtimmes spel. I andra halvleken nickade Erik Moberg ihop med Emir Kujovic och ÖSK-backen fick bäras ut på bår.

– Det känns sådär, lite yr i huvudet. Jag fick en smäll ovanför örat, säger Moberg och fortsätter:

– Det svartnade inte, men jag blev yr. Man får ta det dag för dag och följa läkarens råd.

Är det en hjärnskakning?

– Svårt att säga. Det där får läkarna ta.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN