Argumentet för lindrigare Zlatan-straff

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Domaren hade aldrig vetat om det inte filmats”

1 av 2

Det finns inte alltför mycket PSG kan säga till Zlatan Ibrahimovics försvar efter utbrottet mot domaren och Frankrike efter Bordeaux-matchen förra månaden.

Men enligt Le Parisien finns det ett försvarsargument i det faktum att svensken inte förolämpade domaren öga mot öga.

Så blev Zlatan ett fysiskt 'freak'

Zlatan Ibrahimovic, PSG och klubbens fans må vara saliga efter gårdagens imponerande 4-1-seger mot Saint-Etienne i semifinalen av franska cupen. Men i kväll träffas ligans disciplinkommitté för att bestämma hur Zlatan Ibrahimovic ska straffas för sitt utbrott mot domaren och landet Frankrike.

Att det blir ett hårt straff är mer eller mindre klart med fransk press överens om att det blir åtminstone fyra matchers avstängning. Den svenske stjärnan riskerar dock ytterligare en match, fem matcher totalt, då han haft en villkorlig dom vilande över sig från när han han sparkade mot Saint-Etiennes Romain Hamouma tidigare denna säsong.

Zlatan lär stanna hemma

Le Parisien kallar en eventuell fem matcher lång avstängning för ett ”extremfall" men menar att det inte vore fullkomligt osannolikt.

L'Equipe uppger att det fortfarande råder tvivel kring huruvida Zlatan kommer att göra resan till kommittén för att föra sin egen talan i försvaret. Enligt tidningen är det mer troligt att Olivier Letang, biträdande sportchef, kommer att försvara svensken fram kommittén. Le Parisien slår fast att så är fallet, och att Zlatan därmed missar en chans att göra ett positivt intryck på kommittén.

Sa det för sig själv

Huvudstadstidningen rapporterar dock om ett litet eventuellt hopp för Zlatan. I upprinnelsen av utbrottet ska PSG-stjärnan enligt Le Parisien ha konverserat med fjärdedomaren Johan Hamel och sagt:

”Du måste vakna. Han slår en bakåtpass och målvakten plockar upp bollen. Jag har aldrig sett det i femton år av fotboll. Det är regeln…”.

Mitt i den meningen dras svensken undan av PSG-tränaren Jean-Louis Gasset och samtalet med domaren är över. Det är därefter som Zlatan fortsätter sin harang med att förolämpa domaren som ”ett rövhål” medan han vandrar genom korridoren.

Enligt Le Parisien är det faktum att han inte förolämpar domaren öga mot öga ett försvarsargument för PSG då domaren aldrig fått reda på att han förolämpats om inte videon från händelsen läckt ut.

Franska uppgifter till Sportbladet gör gällande att domen väntas runt 22-tiden i kväll med en liten risk att den dröjer till i morgon.

Så blev Zlatan ett fysiskt 'freak'

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.