Pochettino: ”Det dödar känslorna”

FOTBOLL

Se FA-cupen på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosport.se

Tottenham slog Rochdale med 6–1 i FA-cupens omspel under onsdagskvällen.

Men det var inte resultatet som hamnade i fokus, i den första halvleken tog VAR-systemet huvudrollen.

– Jag är inte säker på att det systemet kommer hjälpa, säger Tottenhamns tränare Mauricio Pochettino enligt Sky Sports.

Under denna säsong har det nya VAR-systemet (Video Assistant Referee) gjort debut inom den europeiska toppfotbollen. Men teknologin som är tänkt att eliminera matchavgörande domarmisstag har ifrågasatts skarpt.

Och under onsdagskvällen fick kritikerna ytterligare vatten på sin kvarn. Den första halvleken fick fem tilläggsminuter efter att huvuddomaren använt sig av VAR flera gånger.

– Fotboll handlar om känslor, det är ett sammanhang där känslor är viktiga och vi kommer döda dessa. Känslorna är det som får folk att köpa biljetter och jag tror ingen som älskar fotboll gillar vad vi fick se i dag, säger Mauricio Pochettino enligt Sky Sports.

Han fortsätter:

– Min åsikt är att Europa har världens bästa domare, vi behöver inte mer än det. Fotboll handlar om misstag. Precis som spelare så kan domare göra misstag och det har alltid varit så och vi har lärt oss förstå fotboll på det sättet.

”Pinsamt för alla”

Störts förvirring blev det när Tottenhams Erik Lamela gjorde vad alla trodde var 1–0. Målet var tillsynes regelrätt och alla på arenan verkade frågande.

Men med VAR:s hjälp dömde domaren bort målet då Fernando Llorente tampats med en back som gick i gräset, en situation ingen annan uppfattat.

– Jag tror att om vi fortsätter i denna riktning kommer vi förändra den fotbollen som vi älskar. Om vi ska använda oss av det här systemet måste vi vara tydliga med vad det är som händer i varje enskild situation, i dag var alla förvirrade. Första halvlek var pinsam för alla inblandade, säger Tottenhams tränare.

Han tycker också att det är de på läktaren som tar mest skada av den nya teknologin.

– Det är svårt för domarna. Jag tycker synd om dem, men mest synd tycker jag om supportrarna. Det är väldigt svårt för dem att förstå vad det är som händer och vi måste respektera vad de tycker.

Foto: MATTHEW CHILDS / TT
PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM