Spelade bort 86 miljoner: Skrämmer mig själv

Fotbollsprofilen bröt ihop under tv-inspelning: ”Är som ett kokain-beroende fast mycket dyrare”

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: © Bildbyrån

Paul Merson ställde upp i ett brittisk tv-program för att försöka komma tillrätta med sin fysiska ohälsa.

Det slutade med att den 50-årige fotbollsikonen missade inspelningar och till sist bröt ihop i ett öppet rop på hjälp för sitt spelberoende.

– Mitt liv har rasat ihop, säger Merson.

Paul Merson är en av 13 gamla engelska fotbollshjältar som, under ledning av fotbollstränaren Harry Redknapp, ska komma i fysisk form igen i brittiska ITV-programmet ”Harry's Heroes”. Men under inspelningen kan 50-åringen till sist inte gömma sitt återfall i spelmissbruk.

På väg till ett inspelningstillfälle med ITV bröt Merson ihop i en taxi och medgav sitt återfall.

”Är en mental plåga”

Merson säger att han under 1990-talet spelade, söp och knarkade bort motsvarande 86 miljoner kronor. Fotbollsikonen, med bland annat 327 ligamatcher för Arsenal och 21 landskamper för England på meritlistan, har också tidigare gått igenom behandling för problemen.

– Det är så uttröttande att det är ofattbart. Det är en mental plåga att bara sitta där och försöka komma på var jag ska komma över mer pengar för att finansiera det. Det är bokstavligt talat som ett kokainberoende. Precis så. Men med kokain skulle du aldrig kunna spendera den här typen av pengar. Det är omöjligt, säger Merson i programmet enligt The Sun.

”Jag har fått nog”

Paul Merson berättar att han lade sitt första spel redan som 16-åring och fortfarande kan få kredit hos brittiska spelbolag trots att hans problem är välkända. I programmet får Merson hjälp av Drewe Broughton, en annan före detta professionell spelare som kämpat med spelberoende, för att ta ett första steg mot att bli frisk igen.

– Jag har verkligen problem just nu, med spelandet. Jag är tillbaka på samma plats där jag var för flera år sedan. Det är som om jag spelar konstant nu igen och jag tycker inte om mig själv. Det skrämmer mig. Mitt liv borde vara bra. Jag har två underbara barn och en fantastisk fru. Mitt liv borde vara bra, säger Merson och konstaterar:

– Mitt liv har rasat ihop. Jag har fått nog.

Läs mer om spelberoende och få hjälp på Stödlinjen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM