”Zlatan är hela världens dröm”

FOTBOLL

Marseille vill ersätta superstjärnan Drogba med svensken

1 av 2 | Foto: Till Marseille? Zlatan Ibrahimovic skulle vara Diduer Drogbas perfekta ersättare. Det tycker i alla fall Marseilles tränare.

Chelsea förbereder ett jättebud på Marseilles forwardsstjärna Didier Drogba.

Går affären i lås har den franska storklubben redan utsett en ersättare.

Zlatan Ibrahimovic, 22.

– En sån spelare är en dröm för hela världen, säger tränaren José Anigo.

Drogba, 26, valdes till årets spelare i franska ligan efter en kanonsäsong.

18 mål på 35 ligamatcher och elva i Europacupspelet, där han förde Marseille till final i Uefacupen, ger förstås eko.

Chelsea, och ryske mångmiljardären och ägaren Roman Abramovich, leder inte oväntat jakten på anfallsfyndet från Elfenbenskusten.

Men det kommer att kosta. Marseille har redan nobbat ett bud på 28 miljoner euro (drygt 250 miljoner kronor) och har nu satt en ny prislapp på Didier Drogba: 40 miljoner euro (drygt 360 miljoner kronor).

Är beredd att sälja

Nu rapporteras Chelseas vd Peter Kenyon vara på väg till Marseille för att ge ett nytt bud – och slutföra årets största övergång i Europa.

– Det finns erbjudanden som man inte kan säga nej till. Får vi vad vi begärt är vi beredda att släppa Didier, säger tränaren Jose Anigo till fransk press.

Chelsea har gjort sig av med Jimmy Floyd Hasselbaink (Middlesbrough) och är på väg att släppa argentinaren Hernan Crespo (Milan) och det mesta tyder på att Abramovich betalar vad som krävs för att få loss Drogba.

Därför har också Marseille redan nu inlett jakten på en ersättare.

Och där står Zlatan Ibrahimovic, Ajax, överst på listan.

– En sån spelare är en dröm för hela världen. Om vi tappar Didier är det en spelartyp som Ibrahimovic som vi ska köpa, säger José Anigo till franska sporttidningen L´Equipe.

Zlatan, 22, som gjorde två mål i EM för Sverige, har kontrakt med Ajax till sommaren 2006. Svenskens agent Mino Raiola bedömde marknadsvärdet till cirka 250 miljoner kronor – innan EM.

Raiola har tidigare sagt att urvalet är begränsat om den svenske guldklimpen ska finna det värt att lämna Holland.

– Det handlar om sju-åtta toppklubbar. Chelsea, Arsenal, Manchester United i England, Barcelona och Real Madrid i Spanien och Juventus, Milan och Inter i Italien, sa Raiola till Sportbladet i våras.

PeO Larsson