”Svenskarna är rädda för oss”

FOTBOLL

Bulgariske förbunds- kaptenen Stoitjkov är självsäker inför mötet: Sverige får det hett

Fotbollslandslaget stannar ogärna längre än nödvändigt i Sofia inför VM-kvalet mot Bulgarien.

Förbundskaptenen Hristo Stoitjkov, 38, förstår varför.

- Sverige kommer få det hett här, säger han.

Foto: KAXIG Hristo Stoitjkov tror mycket på sitt landslag i mötet med Sverige 26 mars. "Som tur är har aldrig Bulgarien förlorat med mig som coach", säger Stoitjkov.

Den karismatiske och kontroversiella bulgariske förbundskaptenen hade presskonferens och presenterade truppen till genrepet mot Serbien 9 februari.

Stoitjkov passade samtidigt på att svara på frågor inför mötet med Sverige i VM-kvalet 26 mars.

En match av mycket stor betydelse för båda landslagen, tabellettan Sverige och tvåan Bulgarien.

- Jag har fått reda på att Sverige är rädda och inte vill komma till Sofia. De ska förbereda sig på Cypern där det är varmt. Kanske är det för att de vill förbereda sig för hettan de kommer möta här, säger Stoitjkov.

Bara seger gäller

- För mig är det här den viktigaste matchen i VM-kvalet. Jag vill att spelarna ska veta att det inte finns något annat alternativ än seger. Som tur är har inte Bulgarien förlorat en enda match sedan jag blev coach.

Det är turbulent i bulgarisk fotboll (se artikel till höger), men samtidigt går det bra för stjärnor som Bayer Leverkusens Dimitar Berbatov (nio mål i bundesliga) och Lecces superlöfte Valeri Bojinov (elva mål i serie A den här säsongen).

- Om jag får jobba i en lugn atmosfär så får alla se ett bulgariskt landslag 26 mars som spelar lika bra som när jag själv spelade där, säger Hristo Stoitjkov.

Firar - med vinst?

Och så har han en typisk Stoitjkovförklaring till varför det egentligen blir bulgarisk seger mot Sverige:

- Vi kommer vinna mot Sverige eftersom vi inte vunnit någon match mot Sverige på 39 år och jag fyller 39 år inom kort, säger Hristo Stoitjkov.

Michael Wagner