”Svennis sparkas”

FOTBOLL

Uppgifter i engelsk press i natt: Han röstas bort

London

Sven-Göran Eriksson kommer att få sparken nästa vecka enligt uppgifter i natt.

Elva av tolv medlemmar i FA:s kommitté uppges vara emot honom.

Middlesbroughs Steve McLaren spås ta över efter Svennis.

Foto: Daily Express i dag.

Spekulationerna kring Sven-Göran Erikssons framtid fortsätter – och den verkar mycket oviss. Flera brittiska tidningar skriver i dag att Svennis kommer att få sparken efter styrelsemötet kommande torsdag.

Enligt uppgifter till ansedda The Times vägrar FA att ”ge freden med Eriksson en chans”.

Enligt tidningen har styrelseordföranden Geoff Thompson fått ta emot en mängd samtal från upprörda, högt uppsatta personer inom FA som vill se Svennis sparkad.

”Är mycket ledsen”

”Sprickan mellan svensken och hans arbetsgivare verkar irreparabel”, skriver The Times. Enligt tidningen är en stark majoritet inom FA:s styrelse för att Svennis får sparken om det står klart att han ”förlett” FA. Förbundet vill dock till varje pris undvika höga ersättningskrav från Svennis.

FA:s vd David Davies återvände i går från semestern. Det var med hans sekreterare, Faria Alam, som både Svennis och FA-bossen Mark Palios hade förhållanden.

Davies är en av nyckelpersonerna när det gäller att utreda huruvida Svennis ljugit eller inte.

Domedagen väntar

- Alla känner till det stöd Sven fått från FA och jag är mycket ledsen över att vi nu måste hantera den här situationen, säger Davies till Sky Sports och tillägger:

- Ju fortare detta utreds desto bättre.

Enligt Daily Express kommer Svennis att bli bortröstad med siffrorna 11 mot 1. Även Mark Palios lär få gå enligt tidningen. Enligt Daily Express källor finns det alltför många luckor i Svennis berättelse för att den ska bedömas som trovärdig.

Daily Star skriver också att Svennis kommer att få gå, liksom Daily Mail som talar om Svennis ”domedag”. Svenskens skrivna försvarstal, som innehöll en god del outtalad kritik mot arbetsgivaren FA, uppges ha gjort hans situation ohållbar.

FA kommer nu också, enligt tidningsuppgifter, att utreda om Svennis bjudit ut Faria Alam på dyra middagar och luncher och låtit förbundet betala.

Svensken får dock visst stöd från vd:n David Davies:

Beundrar Svennis

– Sven är Englands förbundskapten. Han har en lång meritlista med framgång i länder runt om i Europa som alla i tysthet beundrar honom för och kommer att fortsätta att göra, säger Davies till Sky Sports.

Middlesbroughs manager Steve McLaren spås ta över efter Svennis om denne får sparken.

Spelarna vill dock ha kvar Svennis och ger honom sitt stöd.

”Skam om han sparkas”

Det spekuleras till och med om spelarstrejk i fall svensken tvingas bort. Först kom David Beckham till hans försvar och i går Chelseas Frank Lampard och John Terry:

– Folk verkar inte bry sig om vad spelarna tycker. Vi spelare känner att vi är beredda att ge allt för honom, säger Lampard och fortsätter:

– Om han får sparken är det en skam.

Men motstridiga uppgifter i flera tidningar

Affären kring Svennis var den dominerande nyheten i Engelsk media i dag.

Svengate – dag för dag

Mer fakta längre ned på sidan.

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM