”Klipp dig”

FOTBOLL

Sir Alex order till Bojan - sen fick han spela från start

Bojan Djordjic fick sin chans - och tog den. I natt spelade svensken från start på Manchester Uniteds mittfält och plockade bort Bayern Münchens stjärna Michael Ballack.

- Jag spelade jämnt med honom, säger en nöjd Djordjic till Sportbladet.

Foto: FICK 69 MINUTER Bojan Djordjic gjorde en fullt godkänd match mot Bayern München.

Det var en nyfrisyrerad Bojan Djordjic som sprang ut på den gigantiska Soldier Field-arenan i Chicago för att ta sig an Bayern München. Den långa kalufsen vi känner igen från TV4:s EM-studio är borta, kvar finns bara några millimeter hår.

- Han (Alex Ferguson) sa till mig att jag måste klippa mig. Han sa att jag är här för att spela fotboll och inte för att bära runt på någon tjejväska, skrattar Djordjic.

- Men det har jag inga problem med. Det är bara bra att jag klippte mig, här är det så jäkla varmt.

"Jag täckte stora ytor"

I nästan 40 graders värme fick Bojan Djordjic ta hand om vänstersidan av Uniteds centrala mittfält.

- Jag sprang mycket och täckte stora ytor. Jag hoppas att det var många i Sverige som såg matchen. De som såg den kanske förstår vad jag är för spelare.

Det tog en dryg halvtimme innan Djordjic hittade rätt med sitt offensiva spel. Då lossnade det ordentligt. Djordjic briljerade och visade prov på sin fina teknik vid flera tillfällen. Han avlossade även ett mäktigt vänsterskott, men den tyske landslagsmålvakten Oliver Kahn var välplacerad.

- Jag tog det lite lungt i början och ville komma in rätt i det hela. Ju längre matchen gick desto mer självförtroende fick jag, förklarar Bojan.

I den andra halvleken tvingades Manchester United krypa hem och slå i från sig. Med 20 minuter kvar lämnade Djordjic planen på grund av en liten sträckning i vadmuskeln.

United satsade ungt

Det var ett mycket ungt Manchester United som fick chansen att visa upp sig i går. Roy Keane - lagets pappa för dagen - tog ner till backlinjen och styrde upp sina tre orutinerade backollegor. Keane ständiga skrikande och pekande gav resultat - Jonathan Spector, Paul McShane och Phil Beardsley gjorde en stabil insats i försvaret.

- Det här är ett gäng för framtiden. Det sa Ferguson till oss innan matchen. I dag spelade vi mot ett mycket starkt lag. Ze Robert, Ballack, Deisler, det är världsspelare som vunnit mycket under sin karriär, säger Djordjic.

Hur ser framtiden ut för din del?

- Som det ser ut nu så vill jag stanna i United. Jag har fått en nytändning.

Redan på onsdag är det dags för ett nytt test för Manchester United då Celtic står för motståndet. Där väntas sir Alex Ferguson ställa upp med ett mer namnkunnigt lag.

Allt om Bojans match

Lyckade passningar: 18.

Misslyckade passningar:

4.

Skott på mål:

1.

Skott utanför:

0.

Vunna närkamper/frisparkar:

6.

Förlorade närkamper/frisparkar:

1

Emir Osmanbegovic